Ikonikus filmjelenetek leveleken

Ha valakinek a munkája hihetetlenül egyedi, az általa létrehozott művészet nagyon gyorsan ismert lehet, és akár telefonhívást is kaphat valami fontos helyről, például a Disneytől. Legalábbis ez történt Kanat Nurtazin-nal, akinek csodálatos levélkivágásaitól mindenkinek tátva marad a szája.

Kanat autodidakta, és mindent, amit tud, végtelen gyakorlással tanult meg. Ma általában 6 órát vesz igénybe egy levél kivágása, de ez nem mindig volt így. Napokat-éjszakákat töltött azzal, hogy tökéletesítse tudását, csak 3-4 órát aludt, mert folyamatosan gyakorolt. Mindig érdekelte a technikák vegyítése, de a levélművészet volt az a forma, ami a legjobban megragadta.

Leveleit augusztustól októberig parkokból gyűjti össze.

Szeretem, ha különböző színűek, különösen az őszi levelek nagyon szépek. Néha megkérem a tengerentúli barátaimat, hogy hozzanak ritka fajtájú, szokatlan formájú leveleket

– árulta el a művész.

A mintákat papírra is megrajzolja, és a levelekre ragasztja, hogy extra támaszt kapjanak. Ennek az az oka, hogy néha a szél miatt eltörnek a levelek, és egy második darab elkészítése nagyon időigényes lenne.

Mivel munkája elterjedt az interneten, egy jól ismert cég felvette vele a kapcsolatot az együttműködés érdekében – így együtt dolgozott a Disney-vel a  Demóna 2-n  és a Jégvarázs 2-n.

Hihetetlen volt, hogy egy ilyen óriási cég felfigyelt rám és a művészetemre. A megszerzett tapasztalatok sokat segítettek az önbizalom terén. Sajnos ez csak egyszeri eset volt, de mindig örülök, hogy ilyen cégekkel dolgozhatok együtt

– állítja a művész.

2018-ban saját kiállítása volt.

Amikor Kanat 2013-ban elkezdett rajzolni, 100 rajzmódszert akart megtanulni. Tervei között szerepelt a pointillizmus, az ételművészet, a fluoreszkáló szalaggal készült művészet, a faragványok. Jelenleg 70 különböző rajzolási módszert ismer, de reméli, hogy a következő 3-5 évben még sok rajztechnikát elsajátíthat.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.