A nárcisztikus nő nem tud szeretni

A nárcisztikus tulajdonságokkal felruházott nő szüntelenül figyelem, jóváhagyás, szeretet után sóvárog. A szeretetet azonban nem képes felismerni, csak a hízelgést, imádatot, a túlzó dicséretet.

Szakadatlanul férfiak figyelmére vágyik. Kacérkodik, kelleti, kéjvágyónak mutatja magát. Közösségi és társkereső oldalakon ismerkedik megszállottan, babakocsit toló, jóképű fiatalembereket szólít le. Szó szerint is fut a férfiak, például a választékosan öltözött, tehetősnek látszó urak után.

De nem férfi kell neki, csak az érdeklődés, hogy bizonyítsa: ő kívánatos, kivételesen szép. S elsősorban a külsőségek (siker, pénz, csillogás) érdeklik.

Nárcisztikus tulajdonságokkal felruházott nővel a „mézeshetek” nagyjából négy hónapig tartanak. Azután már jószerével minden csak róla, az ő igényeiről szól.

Vigyázz érdekeidre: érdemtelenül ne kapjon tőled semmit!

Ő leginkább csak érzékiséggel tud fizetni, de azt is szűken méri. Önbizalma az egeket verdesi, valójában azonban éretlen, gátolt, szégyenlős. Még a csókolózástól is húzódozik. A testiséget eszközként használja, hogy megkösse a férfiakat a kapcsolatban. Ugyanezen okból számtalanszor megpróbál féltékennyé tenni. S mint a narcisztikusok rendesen, mindent megpróbál, hogy lerombolja önértékelésedet.

Ne könyveld el veszteségnek a vele töltött időt.

Sokat tanulhatsz mellette, elsősorban magadról.

Felismered, először is, hogy bizonyos emberek, bár felnőttnek látszanak, valójában éretlen gyermekek. Erkölcsi érzékük alulfejlett, s nemigen képesek az együttérzésre. Meggyőződésük hatalmat ad nekik, hogy másokat gátlástalanul kihasználjanak. Ráébredsz majd, hogy e körülményre senki sem készített fel. Azt szajkózza környezetünk, beleértve felmenőinket, tanítóinkat is: „légy jó, kisfiam, légy tekintettel mások érdekeire, s akkor majd a te kívánságaidat is figyelembe veszik”. S végül, a legfontosabb felismerés, hogy gyarló ember vagy, s mint ilyen, ki vagy szolgáltatva érzéseidnek és vágyaidnak.

Legjobb neked, ha távol tartod magad tőle, de nem a te feladatod pálcát törni fölötte. Felebarátod éppúgy gyarló ember, mint tenmagad. A pokol legmélyebb bugyrában él, karnyújtásnyira a megváltástól, de ő, mert mindenáron tökéletesnek akar látszani, eltaszítja magától az üdvösséget.

Változz meg, vedd kezedbe sorsod irányítását! Állj ki, félelem nélkül, magadért és érdekeidért! Fogadd el esendőségedet, s ne légy rabszolgája érzéseidnek és vágyaidnak!

Tanulni vágyónak minden javára válik.

Ádám László

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.