Tökéletes férfi csak a mesében létezik

A kislányok még hisznek a fehér lovas királyfiban, aki felettébb csinos, megvédi a királylányt még a sárkánytól is, van egy egész, de minimum egy fél királysága és lesz neki legalább 3 kis királyfia vagy királylánya, akik majd öröklik a birodalmat.

Nagylányként, kisebb-nagyobb kilengésekkel ugyan, de nagyjából ugyanerre vágyunk: egy férfira, aki ad magára, akire lehet támaszkodni, ha nem is királysága de rendes munkája van, és lesz neki gyermeke, akiért felelősséget vállal és felneveli.

Azonban ezeken kívül napjainkra számos egyéb elvárással bővült a nők listája.
Ki az egyiket, ki a másikat tartja fontosabbnak, de az biztosan tény, hogy a lista számos pontjának meg kell felelni, ha valaki be akarja zsebelni az ,,ideális férfi” címet.

Nézzünk néhány pontot a teljesség igénye nélkül:

Legyen tiszta, ápolt, és adjon a megjelenésére – nem baj, ha a szekrényben nem 20 éves, lyukas pólók garmadája sorakozik, 13 páratlan zokni és néhány ősrégi farmer társaságában. Nem kell, hogy piperkőc legyen, de fontos az ápolt megjelenés.

Legyenek céljai – az otthon elülök és várom a sült galambot típusú férfiak elpuhult testtel és kezükbe nőtt mobiltelefonnal nem épp a nők vágyának tárgyai. Vonzóbbak az ambiciózus férfiakat, akiknek van céljuk, jövőképük, elképzeléseik, vágyaik és meg is mozdulnak értük.

A háztartási munka ne legyen számára női kiváltság – vannak férfiak, akik úgy gondolják, a háztartás vezetése a nők dolga, s vannak olyanok, szerencsére ma már nem is olyan kevesen, akiknek nem derogál megfogni a porszívót, a mosogatószivacsot, netalántán a fakanalat. Isten áldja meg őket!

Tudjon bókolni – nem csak szökőévben, és nem úgy, hogy messziről látszik, oda sem figyel, hanem tényleg.
Ha azt kérdezzük: Szívem, nem vagyok kövér? – a válasz mindig egy igazi: Csodás vagy drágám legyen!
Ha pedig néha még egy szál virággal is kedveskedik, az maga a tökély.

Fogadja el a barátokat – nagyon meg tud nehezíteni egy kapcsolatot az a probléma, ha a társ fúrja a barátokat. Bár ez inkább a nőkre jellemző, a férfiaknál is jó, ha toleránsak ez ügyben.

Ossza meg a problémáit, gondolatait – mindenképpen hasznos, ha egy pár tud egymással kommunikálni. Sok férfi csak hallgat, mindent magában tart, pedig a legtöbb nő szereti megbeszélni, kibeszélni a dolgokat. Sokan el is várják, hogy a társuk ne zárja ki őket az életéből, tudjanak a gondolatairól.

EZ IS ÉRDEKELHET: MEGMENTHETI-E A HÁLA AZ ELLAPOSODOTT KAPCSOLATOKAT? A VÁLASZ: IGEN!

Táncoljon – vannak, akiknél ez egyáltalán nem kerülne fel a listára, sokan azonban nagyon is értékelik, ha a párjuk táncoslábú, s nem kell mellette petrezselymet árulni az ovis, iskolás vagy akármilyen bálon. Emelett a tánctudás, a ritmusérzék más készségekről is árulkodik, amik szintén lényegesek lehetnek a párkapcsolatban.

Tudjon elszakadni a számítógéptől, tv-től vagy mobiltól – napjaink internetközpontú világában gyakran ragad mindenki a monitor előtt, pedig nagyon jó, ha vannak közös kirándulások, közös programok. Az meg végképp előny, ha a férfi azonnal ki tudja kapcsolni a „kék fényt”, ha a nő belibeg egy szexi fehérneműben.

Legyen türelmes – egy férfi előtt sem lehet titok, egy nőhöz nagyon fontos a türelem. Ha pedig még egypár kislánnyal is bővül a család….

Tisztelje a nő munkáját, hobbiját – a férfiak úgy gondolják, ők a családfenntartók, az ő munkájuk a fő forrás, a nőké csak apró. Ha pedig a nőnek olyan hobbija van, ami mondjuk a főzés idejét kurtítja meg, azt vannak, akik felettébb nehezen viselik. Pedig remek érzés a nőnek, ha megbecsülik, amit csinál, még akkor is, ha az egy blog, egy horgolt kendő vagy egy szappan.

Legyen figyelmes – ha tudja a szülinap dátumát, a házassági évfordulót és meg is emlékszik róla, az szuper. Ha még azt is észreveszi, hogy a párjának nyomorult napja van, és szüksége van egy kis szünetre, és ilyenkor hoz egy gyógyszert és kicsit besegít, az csodás.

Létezik a tökéletes férfi?

Egész biztos, hogy nem. Hisz a világban semmi sem tökéletes, ne feledjük, mi magunk sem. De azért lehetnek elvárásaink, lehetnek tulajdonságok, szokások, melyeket szeretnénk megtapasztalni a partnerünktől. Nem ördögtől való kívánságok ezek, de nem szabad elfeledni: amit mi elvárunk, azt illik viszonozni is!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.