Megmentheti-e a hála az ellaposodott kapcsolatokat? A válasz: Igen!

A hála önmagában erőteljes gyógyszer, de fel lehet-e használni egy haldokló kapcsolat megmentésére ?

A válasz igen! 

Nem titok, hogy egy kapcsolat kemény munka, és a siker mindkét fél részéről erőfeszítéseket igényel. Semmi nem vattacukor, és a partner sem magától értetődő.

Sajnos gyakori hiba, hogy a ,,nászút” elmúltával a kapcsolat a szürke hétköznapokban ellaposodik, mert egyik fél sem tesz erőfeszítéseket érte, úgy, mint akkor, mikor a szerelem új és friss volt. A randevúk a múlté lesznek, és elmaradnak az olyan szép dolgok, mint a romantikus vacsorák vagy virágok. Ez pedig gyakran az elismerés hiányához vezet, és végül a kapcsolat elszürküléséhez, ahol mindketten természetesnek veszik egymást, feltételezve, hogy mindig együtt lesznek.

EZ IS ÉRDEKELHET: AHOGY EGY EMPATA SZERET…

A szerelem viszont nem így működik!
A szerelem olyan, mint egy tűz, ha felügyelet nélkül hagyják, a lángok elpusztulnak, ami végül egymás cserbenhagyásához, és akár a kapcsolat felbomlásához vezet.

A jó hír az, hogy van egy nagyon egyszerű, de ragyogó módszer arra, hogy új szikrát leheljünk egy egyszer már elhalt tűzbe:

Hálának hívják!

Igen, egyszerűen hálaérzetet kell bevezetni a kapcsolatba. A hála tulajdonképpen hozzáállás, és ha valaki elfogadja ezt a hozzáállást, akkor a folyamat, az elmozdulás elkezdődik. Értékelni kezdjük a párunkat azért, aki. A létezéséért. 

A hála azt jelenti, hogy tudatosan gondolkodunk párunk minden jó vonásán és tulajdonságán amelyekkel rendelkezik, és hálásak vagyunk azért, hogy vele lehetünk.

Hogyan javíthatja a hála a kapcsolatot?

Tanulmányok kimutatták, hogy az egymás iránt hálát tanúsító párok mélyebb elégedettségi szintet tapasztalnak a kapcsolatban, és sokkal közelebb vannak egymáshoz, mint azok, akik nem mutatnak hálát.

A hála nagylelkűséget és megbecsülést hoz létre. Az egész azzal kezdődik, hogy hálásak vagyunk a partnerünkért – ez felértékeli a jelenlétüket és a tetteiket. Tudatosul bennünk a partner értéke, a megbecsülést pedig ő érzékeli.

s mivel az emberek általában önmaguk legjobb változatai, amikor megbecsülik őket, elindul egy pozitív folyamat.

A hála a legjobb hozzáállás!

A hálás hozzáállás nemcsak a párkapcsolat, hanem az összes kapcsolat szempontjából is előnyös lehet. Amikor ápoljuk magunkban a hálát, az átragad a körülöttünk lévő kapcsolatokra és emberekre, boldog, elégedett hálás emberi kapcsolatokat teremtve.

Ezért, ha legközelebb alulértékeltnek és elégedetlennek érezzük magunk az emberi kapcsolatainkban, vegyünk egy nagy levegőt – gondoljunk azokra a dolgokra és emberekre, amikért hálásak lehetünk, és a hangulatunk biztos, hogy azonnal javulni fog!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.