Varázslatos nők – az orosz fotós, Kareva Margarita szemével

Bennünk, Nőkben ott lakozik valami. Egy olyan megfoghatatlan dolog, mely a Földön semmilyen más fajban nem található meg.

Ott van a lelkünkben, minden érintésünkben, és ott csillog a szemünkben is.

A varázslat az. Varázslat, mely csodás keveréke a nőiességnek, a gyengédségnek, a mérhetetlen erőnek és a képességnek, hogy életet tudunk adni gyermekeinknek.

Az erő és gyengédség egyvelegétől vagyunk mi békés, de néha veszélyes boszorkányok, és ettől vagyunk igazán Nők.

És ezért állnak jól nekünk a tündérmesébe illő szerepek. Mert megtestesítjük mindazt, amiről talán még mi magunk sem tudunk, hogy bennünk van.

Margarita Kareva orosz fotós viszont tudja, mi van a lelkünkben, és meg is mutatja azt. Olyan képeket készít rólunk, amelyek tiszta tükörként mutatják bensőnk titkait. Az összes színnel, mesével, kacérsággal együtt.



Margarita képeit elnézve nem is gondolnánk, hogy eredeti foglalkozása programozó és közgazdász. Teljesen véletlenül kapott ajándékba egy Canon 600d típusú gépet kilenc éve, és azóta tökéletesíti, finomítja sorozatról sorozatra munkáit.

Elmondása szerint gyermekkorában is imádott rajzolni és olvasni, aztán az egyetem inkább a technikai tudásra fektette a hangsúlyt, így a hobbijától kissé eltávolodott.



Végül a kezébe került az ajándék fényképezőgép, és ezzel átlépett egy másik dimenzióba: a gyermekkor örömtelibb és kreatívabb világába.

Minden egyes fényképét hatalmas előkészületek előzik meg; különleges látásmódja a nőkről és szokatlan technikai megvalósításai teszik különlegessé őket. Margarita szerint a photoshop, az utómunkálatok egy eleve rosszul elkészített kompozíción már nem segítenek. Ezért ő az apróbb utójavításokban hisz.



Legfőbb inspirációi a könyvek – készített is egy kifejezetten ebbe a témába illő fotósorozatot –, alanyai pedig kifejezetten nők. Hogy miért? Ő így fejezi ki magát:

A Nőkben van egyfajta misztikum, mágia, ami a férfiakban nincsen meg. Ez a misztikum adja a képek velejét, ezzel díszítem fel őket. Imádom a tündérmeséket, a bennük lévő varázslattal fűszerezem a fotóimat.

És, hogy hogyan néz ki ez a varázslat? Nos, mutatjuk.





További képekért látogasd meg Kareva Margarita Instagram profilját!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.