Egy nap a női érzelmek és gondolatok hullámvasútján

A nők rengeteg érzelmet tudnak egy nap alatt átélni és sokszor a legszélsőségesebbekből válogatnak. Persze akarva-akaratlanul.

A reggeli kakasszó után – szóljon bármilyen hipermodern készülékből – jön a #nyomokbanalvásttartalmazunk életérzés. Kicsit morcos, kicsit zombi, de egy szuszogó kupac a nő mellett mindjárt megmosolyogtatja a szívét és a lelkét. Egy ébresztő puszi, egy kis bújás a kedveshez, azután szinte rögtön érkezik a #wáááelfogunkkésni pánik.

Egy nő a család többi tagját is ösztönzi, hajtja. Hogy ez “csak” a párja vagy egy gyerekkupac is, lényegében csak a nehézségi fokon állít. Mert egy reggel így szól: Elkésünk! Elkésel! Elkések!

Reggelente valahogy a fürdőszoba kisebb, mint általában, a zoknik pár nélkül laknak a szekrényben és gyakori a nincs egy göncöm, amit felvegyek érzés.

Persze nem csak a pánikhangulat létezik reggelente.

Olyan földönkívüli lények is léteznek, mint én, akik a rohangászós ricsaj helyett nyugodt izgalommal kelnek fel, hiszen egy új nap kezdődik, ami rengeteg kalandot és kihívást fog hozni. A mesés reggel megkoronázásaképp én 20 egész percet szánok a reggelire, miközben olvasok és inspirálódok. Sokszor kapok ihletet egy következő cikkhez. Igen, ilyen nő is van, bár nem tudom, melyik kategóriából létezik több….

A reggeli után a nők életének értékes percei mennek el a dugóban, miközben fék, gáz, fék, gáz, duda, duda, dudaaa…. veszik át az uralmat. Reggel valahogy a szokottnál is nehezebben megy a KRESZ és például engem, mint biciklivel munkába járó egyedet, előszeretettel akarnak kilapítani a zebrán. Ilyenkor a női hangulat igencsak ingadozik, de azért arra a legtöbb nő figyel, hogy tolatáshoz kikapcsolja a rádiót és levegye a napszemüveget. Felfokozott hangulatban legalább ez legyen meg. Biztos, ami biztos!

A munka is ezerféleképpen csaphat le a nőre!

Valaki rögtön túlélő üzemmódba kapcsol, amint átlépi a munkahelye küszöbét: reggel 8-kor már a délután 4-et várja. Sok minden függ a főnöktől vagy a beosztottak hozzáállásától. Mert vannak olyan napok, amikor az a siker, ha a nap nem volt annyira sikertelen. Vannak a kukanapok, amik egyáltalán nem úgy alakulnak, ahogy alakulniuk kéne, amikor a kiszámíthatatlan dolgok gyomron vágják az embert. Persze ilyenkor a nő magában keresi a hibát, hogy biztosan rosszul csinált valamit.

Az ilyen napok ellentéte a pacsinap, amikor gördülékenyen megy a munka, a feladatlistára sok pipa kerül, és az ember tele van energiával és proaktívkodással. Van, aki a munkájával vagy a mindennapi rutinjával azonosítja magát, vagy ott kapja meg a napi boldogságdarabkáit megerősítő vagy elismerő mondatok formájában. Apró napi kis jutalomfalatok.

Aztán jön a délután, ami lehet idilli vagy lehet kukanap.

Ez utóbbi nem akkora katasztrófa, csak el kell tudni fogadni. Vannak napok, amik egyértelműen az ördögé. Amikor az átlagosnál több a nőben a feszültség és ezt érzi a páruk vagy a gyerekek is. Kiabálósak, türelmetlenek, ötlettelenek és sértődékenyebbek ilyenkor a nők, és bizony jól jön a ,,ne árts” üzemmód. Ezeken a napokon már az is nagy teljesítmény, ha a nő nem borzolja a család és önmaga idegzetét. Ilyenkor nem kell finomat főzni, aznapra a mirelit pizza is megteszi. Nem kell szuper program, elég csak a sarki játszótér.

Ezek a #nemtudokelégjólenni napok, amik lehetőséget adnak a másnapnak. Hátha…

Na de kanyarodjunk is vissza az idilli délután forgatókönyvéhez. Az is lehet, hogy a kedves küld a nap folyamán egy pironkodásra okot adó, huncut üzenetet. Randira hív és azt kéri, hogy az a fekete csipkés fehérnemű legyen a ruha alatt, mert a desszertet már otthon akarja elfogyasztani.

Aztán a nem túl nőies, csúnyanapra is sor kerül néhanap. Mármint egy cseppet sem szép, ha egy nő káromkodásokkal tűzdeli tele a napot, viszont a tüskéket is ki kell köpni valamikor. A kimondott kimondhatatlan elviszi a feszültséget és hála istennek nem marad bent az a sok elfojtott #kurvaélet.

És jön az este…

Mi történik akkor, ha a napi bánat vagy éppen öröm este egy nagy adag fagyiba fojtódik a tv előtt? Elkap az édességrendőrség? Lehet a nő tudatos, olyan, aki nagyon odafigyel az életmódjára, de a beiktatott csalónap sem az ördögtől való. A léleknek is kell a boldogság.

Ezek után pedig sokan képesek végelgyengülésben elhalálozni a tökéletesség felé vezető úton és hullaként beroskadni az ágyba. Pedig jobb olyan nőnek lenni, akiknek van miből adni. Minőségi boldogságot. Mert ha a nő elfogy belülről, akkor miből ad? Ha megszürkül, akkor hogyan színesíti a másik világát?

Márpedig a nők ezernyi színes érzelemből táplálkoznak, ahogy a fenti példák is mutatják…

Ezek után ugye nem is kérdés, miért kell annyi emoji egy chatbeszélgetéshez?

EZ IS ÉRDEKELHET: PASIK VS NŐK, AVAGY A NŐNEK MINDIG IGAZA VAN

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.