7 apró tett, amitől hétköznapjainkba is beköltözhet a varázslat

Unalmas, beszürkült hétköznapokat élsz? Már felkelve fáradt vagy, életunt, és semmihez nincs kedved?

Próbáld felrázni magad, mert ez így hosszú távon nem jó. Tudjuk, nem egyszerű, főleg nem borús, téli reggeleken. Mégis, adunk most néhány ötletet, hátha valamelyik segít egy kicsit.

Íme 7 apróság, ami színt vihet a fáradt, beszürkült mindennapokba!

10 perc a reggeli kávéval, teával – egyedül!
Lehet, hogy ehhez kicsit korábban kell kelned, még a család előtt, de hidd el, van valami egészen varázslatos abban, ha csendben ülhetsz, csak a gondolataiddal és a reggeli italoddal.

Vedd észre a mosolyokat!
Az arcokon, a szemekben. A családét, az idegenekét, a szembejövőkét, a távozókét. Vedd észre és viszonozd. A mosoly varázslat!

Élvezd az ízeket!
Ne kapkodj, ne siess. Ne nyeld le forrón, ne edd meg futtában hidegen. Add meg a módját az étkezéseknek, és engedd meg magadnak, hogy az ízek átjárjanak. Ugye finom? Nem rég még alapanyag volt, most már étel, ami arra vár, hogy élményeket adjon és jóllakasson téged.

Érints, érezz!
Érints füvet a talpad alatt, vedd észre a pékségből kiszálló friss kenyér illatát, simíts végig egy csaholó kiskutya bundáján, fordítsd arcod a nap felé. Mennyi csacskaság, mégis, ha ezeket tudatosan figyeled és élvezed, megemelhetik a napod minőségét. Ne fuss el robot módjára minden mellett.

Ha észreveszed a színeket, azok beköltöznek az életedbe.

Fejezd ki, ha szeretsz!
Ha hiányolod azokat, akiket szeretsz, ne hagyd, hogy ez csak gondolat maradjon,legyen inkább tett belőle. Hívd őket. Írj nekik. Mondd el nekik, mennyit jelentenek neked, és mennyire törődsz velük. Nincs semmi hasonló a szeretet kapcsolatához két lélek között – ebben rejlik az emberiség varázsa.

Olvass!
Engedd be a fantázia birodalmát az életedbe minden nap. Legyen az 10 perc vagy egy óra, a könyv mindenképpen egy másik világot nyit.

Forró zuhany – csak te, a víz és a gondolatok
A zuhany az egyik utolsó hely, ahol nem tudod bekapcsolni telefont, sem barangolni az interneten. Csak te és a gondolataid vagytok, mindenféle értesítés, zümmögés vagy figyelmeztetés nélkül – add hát magadnak ezt a kis időt, hogy megízlelhesd és kiélvezhesd a zavartalan magányt és csendet, hogy aztán újra belevesd magad az áletbe.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.