Új élet a válás után? Igen!

Egy kapcsolat lezárásával, egy válással egy korszaknak vége lesz. Annak az életnek a lehetősége, amely az ex-el együtt lett volna kerek, a válás végével megszűnik, függetlenül attól, hogy az milyen lett volna.

Egy új valóság, egy új forgatókönyv veszi kezdetét, ami megírásra vár, és ami ezúttal teljes egészében az új életet kezdő egyedülállóról szól. Ez pedig lehet ijesztő, akár félelmetes is.

Ha te is éppen kiléptél egy kapcsolatból, és nehezen találod meg újra önmagad, ha bizonytalan vagy és kicsit félsz, adunk néhány tippet. Segíthetnek abban, hogy megtaláld önmagad és új fejezetet kezdhess írni életed könyvében.

Engedd meg magadnak a gyászt! Légy nyugodtan szomorú!
Igen, felfogtad, megérted, vége. De azért még fáj. Miért ne fájna? Ez teljesen természetes! Adj magadnak időt a gyászra.
A válásnál sokan érzik úgy, mintha elvesztették volna egy végtagjukat, mintha elveszett volna valami nélkülözhetetlen. Hát persze, hogy rossz. Ne mondd magadnak: „Nem kellene így éreznem” A gyásznak nincs határideje, nincs időpontja, amire rábökve azt mondod, na, eddig tartott! Természetesen meg kell próbálni tovább lépni, de emelett meg kell élni és fel kell dolgozni az érzéseket. Ha pedig szükséges, akár segítséget is kérni kell szakembertől.

Ismerd meg újra önmagad!
Emlékszel rá ki voltál a házasság előtt? A hobbijaidra, tetteidre, egyszerű örömeidre? Fedezd fel újra őket! Talán hiányzik a túrázás.Talán szívesen festenél, agyagoznál, utaznál, kertészkednél. Szánj időt olyan dolgokra, amikben jól érzed magad és segítenek abban, hogy újra magadra találj. 

A válás utáni időszak olyan, mint egy világ újjáépítése. Keresd meg benne a jót.

Nyomd meg a reset gombot!
Itt az ideje, hogy újra felfedezd a régi önmagad, de ne feledd közben felfedezni a most kialakuló új énedet sem. Mik azok a dolgok, amik mindig is érdekeltek, de mindig a komfortzónádon kívül voltak? Rázd fel magad, lépj ki a komfortodból! Gyakran, amikor finom változtatást hajtunk végre, még akkor is, ha ez csak olyan egyszerű lépés, mint a frizuracsere, új energiákat szabadítunk fel. Mondd ki: „Készen állok az újra”, és csinálj valamit merészet.

Összpontosíts a szeretetre!
Ez a tökéletes idő az önzéshez. Valójában nincs semmi baj azzal, ha valaki ilyenkor jobban koncentrál önmagára. A válás utáni időszakban gyakori az értéktelenség és az alacsony önértékelés érzése. Hogyan lehet ezt legyőzni és megtanulni újra értékelni önmagad? Kezdd azzal, hogy az erősségeidre összpontosítasz. Idézd fel, mi ad neked önbizalmat! Kényeztesd magad, ünnepeld magad, és szeresd nagyon magad!

Ne feledd: a válás előtti élet csak egy része volt az utazásnak. Most új fejezet íródik! Először egy szó, majd egy oldal, és hamarosan megíródik a boldog következő fejezet is, hidd el!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.