Hálalevél a régi szeretőnek

Annyi mindent mondanék neked. Például azt, hogy egy köszönet nem ér fel azzal a hálával, amivel tartozom neked. Mondhatnám ezerszer, milliószor, akkor sem értenéd a mögötte rejlő érzéseim.

Hogyan mondhatnám el, hogy azért vagyok hálás neked, mert akaratod ellenére erősebbé tettél?

Annyi mindenért hálás vagyok neked, hogy azt felsorolni is nehéz. Vajon megérted, ha azt mondom: hálás vagyok azért, mert az életemben egy ideig részt vettél? Azért is, hogy jöttél és mentél, felemeltél és eltiportál. Köszönök mindent, amit tőled kaptam. Érted? Mindent!

Ez is érdekelhet: Nem leszek más a kedvedért

Hálás vagyok, mert úgy tudtam szeretni, ahogy előtte soha senkit. Feltétel nélkül, teljes szívből, szenvedéllyel telve, s mégis alázatosan. Melletted önmagam adhattam, jóval és rosszal együtt. Azért mert engedted, hogy az legyek, aki vagyok. S azt adjam, amit jó szántamból adni tudok. (Főként azért, mert nem számított neked, milyen ember vagyok.)

Olyan tükröt tartottál elém, amibe nehéz volt belenézni is, de megérte a kínlódást. Azért, mert végre megértettem:

Nem vagyok sem jobb, sem rosszabb másoknál - csak egy gyarló ember vagyok, semmi más.

Ha hibát vétettem, rámutattál. Ha elbuktam, felállítottál. Ha eltévedtem az élet labirintusában, vártad, hogy kitaláljak belőle. Szólítottál közben, hangod irányított, de hagytad, hogy egyedül találjam meg az utat, mert hittél bennem (legalábbis így éreztem).

Annyi mindent mondanék neked, de ha beléd botlom az utcán, elmegy a hangom.

Pedig legszívesebben a nyakadba ugranék, mert annyira hálás vagyok azért, mert általad annyi mindent megtanulhattam magamról.

El kellett, hogy veszítselek, hogy megértsem: A szerelem elvakulttá és őrültté tesz. Ugyanakkor szárnyakat ad, s én örültem, hogy egy ideig veled repülhettem.

Ez is érdekelhet: Az első

Bár történetünk nem ért véget happy-enddel, nincs mit bánnom. Mert kiélveztem mikor fogtad a kezem és szenvedélyed tüzében lobbanhattam lángra. Azt is megértettem, miért kellett elválnunk. Így megtanultam mit jelent az, hogyha szeretsz valakit, akkor tudnod kell elengedni is.

Hálás vagyok neked mindenért, ezért szívem szerint elmondanám mindezt neked. De azt hiszem erre nincs szükséged, ezért csak az éjszakának suttogom el: Köszönöm, hogy jöttél és eltiportál. Mert így végre önmagamra találtam.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.