Nem leszek más a kedvedért

Ne döntsd el helyettem, milyen vagyok. Engedd, hogy én nyissam ki lelkem kapuját jószántamból. Ha készen állok, tudni fogod, csak figyelj rám. Ehhez persze az kell, hogy ne csak halld, hanem meg is értsd szívem szavát.

Ne várj el tőlem semmit, ne keress bennem valaki mást.

Csak legyél velem, sétálj kicsit mellettem és beszélj hozzám. Mutasd meg, ki vagy valójában anélkül, hogy ezt kérném. Ne mondd, amit hallani szeretnék, vállald fel saját éned és véleményed!

Lehetsz előttem gyenge is, nem kell erősnek mutatni magad mindig. Nem várok el tőled semmit sem, csak azt, hogy add önmagad. Nem gyártok rólad álomképeket és nem is ítélkezem feletted. Hagyom, hogy azt mutasd meg, amit akarsz magadból, én már csak tükröt fogok tartani eléd.

Ha megmutatod az ajtót a szívedhez, én is megmutatom az enyémet.

Ehhez azonban bíznunk kell egymásban, ahhoz meg idő kell. Csalódtunk már mindketten, legyen jelszavunk az óvatosság.  Bántottak már épp elegen, figyeljünk egymásra és szóljunk, ha rémképeket látunk.

Csak akkor fogunk konszenzusra jutni, ha nem erőszakolod rám akaratod, sem magad.

Ha mégis így teszel, akkor jó, ha tudod, fogom a nyúlcipőt és eliszkolok. Nem leszek a volt szerelmed hasonmása, anyád helyett anyád, sem álmaid nője. Ne ruházz fel más emberek jellemével, csak mert a velük való egyezéseket keresed bennem.

Ez is érdekelhet: Menj, ne nézz vissza

Én egy hús-vér ember vagyok, nem pótlék valaki helyett. Ha a múltad egy szereplőjét látod bennem, akkor engedd meg, hogy azt mondjam: barátom, keress mást ehhez! Zárd le a múltad, mielőtt magad mellé akarnál rángatni. Küzdj meg önmagaddal, gyógyítsd be sebeidet és csak akkor kezdj velem, ha képes vagy úgy közelíteni hozzám, hogy nem hasonlítasz máshoz, s nem gyártasz különböző maszkokat az arcomra…

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.