A nő, aki bár megtalálja a királyfit, a békát hiszi el

Vajon hány kiábrándult nő szaladgál a nagyvilágban? Vajon hány nő van, aki csalódott a férfiakban, a szerelemben? Ha tippelnem kéne, mindenki. Hisz talán nincs is olyan nő, aki már rögtön elsőre megtalálja a nagy Ő-t.

Azt a bizonyos Igazit, aki minden elvárásnak maximálisan megfelel, akivel aztán rózsaszín habos-babos felhőkön el lehet hajókázni a csodás naplementébe, és akivel csillámos utazás az egész életük.

Itt szögezem akkor le: nincs tökéletes férfi, és nincs szerelem fájdalom nélkül.

Ebből adódóan mindenkit ért más csalódás és fájdalom, sok nőt vertek át, ígérgettek fűt-fát, amiből persze nem lett semmi.

Ez is érdekelhet: HA MEGTALÁLOD, AKIT SZERETSZ

Sok nő sírta tele a párnáját éjszaka és fogadta meg, hogy soha többet szerelem! Hogy soha többet nem hiszi férfiak egyetlen szavát sem. Igen, sok a csalódott, kiábrándult nő a világban. Akik fejében már akkor szirénázni kezd a nagy, vörös riasztófény, mikor egy pasi véletlenül normálisan szól hozzájuk.

Mert ha nem egy bunkó, nem egy paraszt, ha esetleg érdeklődő és nem akar rögtön egy gyors numerát, akkor már biztos, hogy defektes, meleg vagy egyéb hibája van.

Hisz normális, gondolkodó férfi, aki képes három összefüggő mondatot elmondani – pláne leírni helyesen – nyilvánvalóan nem létezik, csak a mesében.
Ezt hiszik a nők, mert sajnos ezt szokták meg.

Szóval, feltűnik egy rendesnek tűnő férfi, s azonnal jön a gyanakvás, a hibakeresés, nyomozás.

És ha a normális pasi ezektől besokall, és nem normálisan kezd viselkedni, máris beigazolódik a feltevés: Lám, mégis igazam volt! Tudtam én, hogy őrült, meleg, szemét, nem is férfi…

Emlékszem, a Szex és New Yorkban Carrie is vérszemet kap, és kutatni kezd egy teljesen normális fiú holmijában. Hibát, defektet keres. Mert nem tudja elhinni, hogy a srác olyan, amilyennek látszik.
Végül a fiú elküldi, s ő nézi őrültnek Carrie-t.

És igaza van.

Vajon hol vannak a normális lányok? – kérdezte nemrég egy férfiismerősöm.

Nos, vannak. Ugyanott, ahol a normális férfiak. Csak már nem merjük elhinni a létezésüket, ezért ha megjelennek előttünk, azt hisszük, délibáb.

És elkezdünk csapkodni, hogy tűnjenek el.

Fotó: Leonardo Quatrocchi , Pexels

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.