Nő, álmok, kuka

Ma, amikor másról sem szól a világ, mint az álmok megvalósulásáról, fájó szívvel látom, mennyi nő van, akik elnyomják magukban azt, helyet adva a túlélésnek.

A túlélésnek, amire hiszem, hogy nincs időnk. Mert szenvedést, megalkuvást rejt magában. Valamit valamiért, erről szól az élet. Az árat azonban minden esetben látnunk kell.

És ha az ár az álom, a vágy, a felszabadult lélegzet, akkor azt mondom, pokolba vele! Lépj.

Persze nem minden esetben megy a lépés filmszereplőket megszégyenítő gyorsasággal, mert a gyermek, a pénz, az anyagiak nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egyhelyben toporogva várjuk a kedvező pillanatot, ami, ha sokáig vársz, nem jön majd el.

Mert megszokod. Beleszoksz a rosszba, rájössz, hogy a fájdalom nem is olyan rossz és lehetne még rosszabb is.

Majd egyszer csak azt érzed, hogy valami nagyon nem oké. Mert eltelik, mit telik, rohan az élet, és benne Te; állsz. A gyerekek kirepülnek, viszik magukkal súlyos és láthatatlan teherként a szülői mintát, ahol azt látták, megalkuvás a világ.

És adják majd ők is tovább.

De ha lépsz, ha mersz, ha veszel egy hatalmas nagy levegőt és megérted, hogy a sorsod nem a szenvedés, a boldogtalan pillanatok összessége, rájössz, hogy lépni, élni, megélni minden pillanatot, nem nagy ár. Ugyan hogyan lehetne, amikor a boldogtalanság az álmaid legnagyobb gyilkosa.

Emlékszel?

Annyi mindent dédelgettél magadban. Hitted, hogy Te leszel az, aki majd jobban, másként csinálja. Aki varrni akart, előadást tartani, vagy csak kézműves termékekből felépíteni valamit, amiért érdemes felkelni és menni tovább. Minden áldott nap Te voltál az, aki a tükörbe nézve azt érezted képes vagy megvalósítani, csodát tenni, képes leszel bebizonyítani, hogy lehet másként, lehet szépen, lehet boldogan, lehet gyönyörűen…

Hol vagy most? Tedd a szívedre a kezed és érezd, tudd, hogy nem késő. Most is lehet, és a holnap is Rád vár.

Mert a kifogásból még senki nem épített várat

Mert nem egyszerre és nem azonnal jönnek el a csodák, de minden nap tehetsz érte egyetlen lépést, egyetlen apró mozdulatot, hogy megalkothasd azt, ami a Te életed. A Te csodád.

Todorovits Rea

A cikk szerzőjéről:
Todorovits Rea vagyok. Írok, szervezek és tervezek. Figyelem és folyamatosan tanulom az embert, a lélek erejét és csodálom, mennyi mindenre vagyunk képesek, ha ismerjük önmagunkat, és elhisszük, a határ a csillagos ég. Blogjaimban, posztjaimban csak arról írok, amin már túl vagyok, így az élet ezen receptjei részemről bizonyítottak.

Ha többet olvasnál Reától, vagy csatlakoznál facebook közösségéhez, az elérhetőségein megteheted:
Látom az Életed facebook oldal
Csakazértisajándék.hu facebook oldal
csakazertisajandek.hu weboldal

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.