Ezt az 5 filmet nézd meg borongós estéken

Amikor kint esik az eső, és semmi másra nem vágysz, mint egy meleg takaróba beburkolózva forró csokit iszogatva, pattogatott kukoricát majszolva elnyúlni a kanapén, akkor jött el az ideje a filmnézős estéknek.

Mindenki más típusú filmeket részesít előnyben. Van, aki az akciófilmekért, más a krimikért, megint más a romantikusokért vagy a vígjátékokért van oda.

Én elhoztam a saját kedvenceimet, amiket mindenkinek szívből ajánlok a bekuckózós estékre!

Ez is érdekelhet: 4 ÉRDEKES INFÓ DERÜLT KI A JÓBARÁTOKRÓL

   

Íme az én listám:

  1. Jelek (2002, amerikai)
Fotó: IMDb

Ebben a sci-fi thrillerben Mel Gibson alakítja a főszerepet, aki mindenre elszánt, hogy megvédje családját az idegenektől. A 2002-es év legsikeresebb filmje lett, és nem véletlenül. A főszereplő testvérének szerepét a mostani Joker filmben játszó Joaquin Phoenix nyerte meg magának. Egy farmon élnek Pennsylvania államban, és gabonaköröket találnak a kukoricásukban. A film végig ezen a helyszínen játszódik, de egyáltalán nincs is szükség többre – legalábbis nekem. A történet folyamatos izgalomban tart, és annak ellenére is félelmetes, hogy a lényeket nem tolják az arcunkba folyton.
Szintén plusz pont a film javára, hogy nem beszélnek benne egyfolytában feleslegesen, így ha megszólalnak, annak súlya van.
A film gondolatmenete két szálon fut- az egyik, az idegenekkel foglalkozik, a másikat viszont nem árulom el, meg kell nézned.

  • Csillagok között (2014, amerikai)
Fotó: IMDb

Ez a tudományos-fantasztikus-kalandfilm mindazok kedvence lesz, akik szeretik Matthew McConaughey, Anne Hathaway vagy Jessica Chastain játékát.
Ebben a filmben a Föld jövőjéről elmélkednek, miszerint a pusztulás elkerülhetetlen, de már felfedeztek egy másik galaxist, ahova menekülni lehet. Van itt minden: szülői szeretet, világmegmentés, furcsa találkozás, hazugságok, az érzelmek színes skálája fut végig a filmen, miközben az űr csodálatos látványát nagyon jó hangulatzenével vetítik elénk.
A filmnek határozottan van utóhatása: napokig lehet mélázni miatta a szeretetről, az időről, az emberiségről, és arról, mit teszünk mi ezzel a bolygóval, miközben ámulatba esel, hogy mire képes az Univerzum hatalmasságában az ember, és elégedetten nyugtázod, hogy nem egy szokványos sci-fivel volt dolgod.

  • A zongorista (2002, francia-német-brit-lengyel)
Fotó: IMDb

A 3 Oscar-díjat és az Arany Pálmát is nyert film garantáltan meg fog ríkatni. Roman Polanski minden felkészítés nélkül vágja a képedbe a II. világháborúban, Varsóban zajló eseményeket, a zsidók üldözését, a reménytelenséget, az éhezést, az elnyomást, a tehetetlenséget.  A film egy szegény származású lengyel zsidó zongorista, Wladyslaw Szpilman igaz történetét meséli el. Adrien Brody játsza a tehetséges művészt, akinek a családját szintén a gettóba zárták.
S miután eléggé megutáltuk a történelem ezen időszakát és az elkövetőket, jön egy jelenet, ami kérdések sokaságát veti fel bennünk a miértekről, mert nem arra számítunk, ami történik. Valójában nem is tudunk semmire sem számítani igazán, mert olyan élethűen tapaszaljuk meg végig az események egymás utániságát, hogy csak együtt tudunk folyni vele. Egy vérbeli dráma.

  • A kém (2015, amerikai)
Fotó: IMDb

Hogy ne csak a könnyeké legyen a főszerep, itt egy jó kis vígjáték az elmúlt évekből, amin mindig tudok nevetni. Egész egyszerűen azért, mert Melissa McCarthy anélkül is vicces tud lenni, hogy megerőltetné magát.
Ebben a filmben Melissa Susan Coopert alakítja, aki a CIA egyik elemzője, de egy ügy kapcsán egyetlen lehetőségként terepre kerül, és kémként veti be minden tudását. Nem mellesleg Jason Statham és Jude Law is benne van a kémesdiben, úgyhogy a szemünket is gyönyörködteti ez a film.  Jason egyébként most nem mint rettenthetetlen, legyőzhetetlen karakter jelenik meg, hanem mint kirúgott kém, aki színesre festi a cselekményt, és valami haláli, ahogy előadja magát, Jude Law pedig a tökéletes vagy nem is annyira tökéletes ügynök, akiért Susan odavan. Elég nagy meglepetésünkre Rose Byrne kapta a ,,rosszfiú”, vagy inkább ,,rossznő” szerepét, de így kimaskarázva egész jól áll neki.
Érdekesség, hogy néhány jelenetet Budapesten forgattak, és szerepet kap a Balaton is, úgyhogy már csak ezért is érdemes megnézni a filmet.

  • Válaszúton (2016, amerikai)
Fotó: IMDb

Nagyon szeretem Nicholas Sparks történeteit, aki arról híres hogy a szerelmes regényeiben a romantikus szálat egy csipetnyi (vagy inkább teáskanálnyi) drámával fűszerezi. De igaza van, az élet is ilyen. A Válaszúton tőle az egyik kedvencem (természetesen a Notebook mellett). Travis és Gaby szomszédok egy tengerparti kisvárosban, és hamar rájönnek, hogy különbözőségük ellenére egymásba szerettek. Persze nem úgy megy az, hogy akkor rögtön egymáséi is lesznek, mert a fiú először nagyon kemény dió, amolyan ,,egyedül is jó” típus, a lánynak meg vőlegénye van. De tudjuk, hogy a szívnek nagyon nehéz parancsolni, főleg, ha az van megírva, hogy együtt kell lenniük. Nicholas hisz abban, amiben én is: a sorsunk meg van írva, és mindig arra sodor, amerre mennünk kell. És ha két lélek szereti egymást, akkor egy olyan láthatatlan kapocs van köztük, amit észérvekkel nem lehet megmagyarázni. Teresa Palmer a maga természetességével, szép mosolyával nyűgöz le minket, Benjamin Walker pedig tök jól alakítja a megközelíthetetlen férfit, akinek igazából vajból van a szíve.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.