Anne Hathaway és Shakespeare kapcsolata

Tudtad, hogy Anne Hathaway szerint férje William Shakespeare kiköpött mása? És azt, hogy az angol irodalom legismertebb alakjának feleségét ugyanúgy hívták, mint a fent említett színésznőt?

Bizony, az élet néha furcsa dolgokat produkál! Na de nézzük, pontosan miről is van szó!

Több, mint fél évszázada történt, hogy a mindössze 18 éves Shakespeare közeli ismeretségbe került egy Anne Hathaway nevű vénkisasszonnyal. A hölgy már 26 éves volt, ami a középkori Angliában egyet jelentett azzal, hogy pártában marad. Aztán a sors és William hevessége mégis a házasság lehetőségét villantotta fel előtte. Ugyanis teherbe esett, a szülők e skandalumot nem tűrhették, így kötelezték az akkor még ismeretlen írót, hogy vegye el lányukat.

Ez is érdekelhet: A KRIMIK KORONÁZATLAN KIRÁLYNŐJE – AGATHA CHRISTIE

Shakespeare vonakodva bár, de beleegyezett.

Aztán Londonba költözött felesége és gyermekei elől, akik Standfordban maradtak. Élete során több nővel volt viszonya, ráadásul reménytelenül szerelemes is volt másba. Éppen ezért, csak öregkorára tért vissza Anne-hez, akivel a krónikák szerint ekkor már jól megértették egymást és hátralevő életüket, viszonylag boldogságban élték le.

Az ördög Pradát visel sztárja, Anne Hathaway házassága Shakespeare hasonmásával azért szerencsésebb. Például nem azért házasodtak össze, mert Anne teherbe esett.  De a színésznő azt állítja, férje, Adam Shulman nagyon hasonlít a neves íróra, akinek feleségével ráadásul névrokonságban áll. A színésznőről mindenki tudja, hogy szeret tréfálkozni és imádja Shakespeare-t. Mégis, mintha tényleg lenne hasonlóság élete párja és Hamlet megalkotója közt.

Döntsd el magad!

1 Hozzászólás
  1. NEM HISZEK AZ ILYESMIBEN,SOKKAL JOBBAN ÉRDEKEL A VALÓDI SHAKESPEARE

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.