Így vásárolj okosan online

Közeledik a nagy vásárlások időszaka, amikor mindenki nyomorog, tolakszik a boltokban, sok az idegeskedés, a feszültség. Miért kell minden vásárlásnak ilyen idegőrlő procedúrának lennie? Kell egyáltalán, vagy lehet ezt másképpen is?

Ahogy egy tapasztalt tábornok sem indul csatába egy alaposan kidolgozott harci stratégia nélkül, úgy Neked sem kell a nagy vásárlásoknak, nagy akcióknak nekiindulni előkészületek nélkül. A svéd beauty-tech brand, a FOREO elhozta a legütősebb online vásárlási tippeket, amivel a legtöbbet kihozhatod idén például a karácsonyi hercehurcából nyugodtan, a kanapéd kényelméből.

Írj bevásárló listát!

A sok csábító ajánlat között biztosan elkalandozol majd és megtetszenek olyan dolgok is, amelyekre valójában nincs is szükséged. Ezért fontos, hogy legyen egy listád arról, amit szeretnél, vagy amire igazán szükséged van. Néha annyira vágyunk a “na, ez megérte” érzésre, hogy olyat is megveszünk, amit nem kellene. Ne ess ebbe a hibába!

Legyen B terved!

Az őrületben előfordul, hogy a raktárkészlet kiürül és a vágyott termék már nem elérhető. A szívroham elkerülése érdekében készülj B tervvel; legyen B opciód egy hasonló termékre, vagy másik webshopra, ahol beszerezheted vágyaid tárgyát.

Előkészületek, előkészületek

Az igazi profik már az év végi vásárlási őrület előtt elkezdik az előkészületeket: hasznos, ha a kedvenc online boltjaidban előre regisztrálsz és saját felhasználói fiókot hozol létre, hogy ezzel se menjen az idő. Ezután elkezdheted a kívánságlistákat is összerakni, így az akciók indulásakor minden már csak egy kattintásra lesz! A bankkártyádról se feledkezz meg: csekkold a napi vásárlási limitedet és a rendelkezésre álló összeget is, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések, amikor fizetésre kerül a sor.

Vadászd le előre a kedvezményeket!

Sok e-kereskedő hamar elkezdi az akciókat! Hogy tudd, mire számíts, böngészd át a webshopjaikat. Pro tipp: ha még nem tetted, kövesd be kedvenc márkáidat, például a FOREO-t Facebookon és Instán a first-minute ajánlatokért és különleges kuponokért.

Olvass vásárlói véleményeket!

Használd ki az online világ előnyeit: tudd meg, mi a véleménye azoknak, akik már megvásárolták az adott terméket. Jó kiindulási pont lehet, ha sok vásárlási visszajelzést olvasol, mielőtt megveszed azt. Ne csak a terméket, a webshop megbízhatóságát is vedd figyelembe.

Hasonlítsd össze az árakat!

Az online vásárlás másik elvitathatatlan előnye, hogy össze tudod hasonlítani az árakat. Használd ki! Hogy biztos megtaláld a legjobb ajánlatot, vásárlás előtt böngészd az ár-összehasonlító site-okat is!


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.