Élet egy legenda árnyékában- John F. Kennedy Jr.

Neve kettő betű híján ugyanaz volt, mint apjáé. Ő azonban leginkább családja elbeszéléseiből és abból a számtalan dokumentumfilmből és cikkből ismerte, amiből a nagyközönség is. Egy legendának a fiaként élni nem volt könnyű feladat számára. Sokszor okozott neki problémát, hogy mindenki párhuzamot akart vonni közte és apja között.

John F. Kennedy Jr. 1960. november 25-én született Washingtonban.

Ő volt az első gyermek, aki úgy jött a világra, hogy apja már elnökként tevékenykedett és élt a Fehér Házban. A világ mégis arra emlékszik leginkább, ahogy három évesen szalutál apja elhaladó koporsója előtt. Neki erről csak halvány emlékei lettek volna, ha az újságírók és az emberek nem emlegetik folyton azt a szomorú napot.

Ez is érdekelhet: A POLGÁRPUKKASZTÓ VÉGZET ASSZONYA – MARLENE DIETRICH

Persze azért az, hogy a születésnapján temették el Amerika kedvenc elnökét, nyomot hagyott volna benne így is úgy is.

Kennedy család 1963 nyarán

Az is, hogy pár évvel később, apja testvérét is meggyilkolták. Akkor anyja fogta őt és testvéreit és meg sem állt Görögországig. Ott aztán férjhez ment egy görög milliárdoshoz, akivel sem John, sem testvérei nem jöttek ki jól.
Jr. később az egész házasságról azt mondta, nem volt több számára, mint egy rossz vicc.

A sajtó is sokat foglalkozott a témával, mert többekben felmerült, hogy az egész csak érdekházasság volt.

Négy év után a milliárdos elhunyt, s miután anyja megözvegyült és tekintélyes összeget- 25.000.000 dollárt- örökölt, a család visszatért Amerikába.

Ekkor Jackie úgy döntött, hogy a 15 évét betöltött fiút elviszi világot látni. Jártak Afrikában, ahol John első ízben találta magát szemben az apartheid rezsim pusztító „munkásságával” és földrengés sújtotta területekkel. Mélyen megérintette ez a nem mindennapi nyomor és probléma, amely a Föld egyötödét érintette.

Miután visszatértek anyjával az útról el is döntötte, hogy ügyvéd lesz.

De nem akart ugyanarra az egyetemre járni, mint apja és nagyapja, hogy mindig csak az árnyékukban lehessen. Ezért aztán beiratkozott a Brown egyetemre, ahol belekóstolt a színészetbe. Jó pár színpadi szereplés után eljutott oda, hogy egy sorozatban is feltűnt a tévében 8 epizód erejéig, de anyja nyomatékosan kérte, fejezze be a „bohóckodást” keressen magának inkább más, tisztességes munkát.

John, hogy kicsit fellélegezzen elment Indiába, ahol találkozott Teréz anyával. Miután visszatért háromszor futott neki az ügyvédi vizsgának. Ügyészként kezdett dolgozni, az első sikeres ügye 1991-ben volt. Közben persze a sajtó sem feledkezett meg róla – 1988-ban például a People magazin megválasztotta őt a Föld legszexibb élő férfijának.

Az emberek gyakran mondják nekem, hogy nagy ember lehet belőlem. De én inkább jó ember szeretnék lenni.

Az ifjú Kennedy sok ismert nővel randevúzott. Trófeái között szerepelt Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell és Madonna is, akivel a Marilyn Monroe iránti rajongása hozta össze. Daryl Hannah-val is randevúzott, aztán belépett az életébe Carolyn Bessette kisasszony. A majdhogynem civil – a Calvin Klein divatházában háttérben dolgozó nő – úgy elcsavart fejét, hogy 1993-ban zárt ajtók mögött össze is házasodtak.

Ekkoriban kezdett John az újságírás iránt is érdeklődni. A New York Timesban megjelent néhány cikke, amit szeretett a nagyközönség. Így elhatározta, hogy megalapítja saját újságát, amelyet aztán Michael J Bermannal karöltve meg is tett. A George nevű politikai magazin első címlapján Cindy Crawford volt látható George Washingtonnak öltözve, ami sokakat felháborított. Persze a rossz reklám is reklám, az újság a figyelem középpontjába került.

John élvezte a munkáját, hétköznapi életet élt, például biciklivel járt dolgozni. Feleségével ugyan akadtak nézeteltérései, de jórészt megoldották őket. Aztán egy nap, Jr. úgy döntött, megvalósítja gyermekkori álmát és megtanul repülőgépet vezetni. Ezt a törekvését egy időre megszakította, mikor elvesztette anyját, majd unokatestvérét. Aztán mégis folytatta tovább a tanulást, s megszerezte a pilótaengedélyt.

Ekkor már súlyos gondok akadtak közte és párja közt, mert míg John gyermekre vágyott, az asszony nem akart. Szét is költöztek, amit Carolyn nővére nem bírt elviselni, így eltökélte, hogy újra összehozza őket. Ehhez John unokahúgának esküvője tűnt alkalmasnak, hiszen arra mindhárman hivatalosak voltak.

Carolyn Bessette és John

Az ifjú és tapasztalatlan pilóta úgy döntött repülővel mennek oda. Este szálltak fel, rossz látási viszonyok közt. Mivel három hónappal azelőtt a férfi eltörte bokáját, a gép koordinálása nehezen ment neki. Ez is közrejátszott abban, hogy elvesztette az uralmát a repülő felett és lezuhantak.

Három napon át keresték őket.

Az óceán peremén aztán megtalálták a gép roncsait, nem messze tőle a pilótaülésben ülő Johnt és a mellette és mögötte helyet foglaló két Bessette nővért is.

John hiába akarta elkerülni a Kennedy klánt sújtó átkot, végül őt is utolérte az.  Mindössze 38 éves volt a férfi, aki nem akart nagy ember lenni, csak jó.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.