7 nyári célpont azok számára, akik nem szeretik a hőséget a nyaralás idején

Nyár… nyaralás… forró napsütés… vízpart – sokaknak ezek a szavak jutnak az eszébe, ha a vakációra, nyári szabadságra gondolnak. El sem tudják képzelni, hogy nyaralásuk során ne strandra menjenek.

Azonban vannak, akik szeretik a napozáson kívül mással tölteni a pihenésüket, és szívesen ismerkednek más országok kultúrájával, szívesen vágnak bele kalandokba – mindezt nem nyári forróságban, tűző napsütésben.

Íme 7 tökéletes célpont azoknak, akik a ,,hűvösebb”, nem parton fekvő, hanem az aktív programokkal teli nyaralást részesítik előnyben.

alex-mustaros-385829-unsplash.jpg

1. Izland

Az ország északi részén a nyári hőmérséklet 9 és 13 Celsius fok között mozog. Itt tehát nagy valószínűséggel nem fog senki napozgatni. Helyette megcsodálható az északi természet, a hegyek csodálatos nagyszerűsége, lehet hajózni, vagy úszni a természetes geotermikus forrásokban, amelyek még a heves izlandi télen is melegek maradnak.

lake-tekapo-51736_1280.jpg

2. Új-Zéland

Ha az egzotikus országok vonzzanak, de a túl meleg nem szerepel a tervekben, akkor az új-zélandi Auckland a te városod, ahol nyáron a hőmérséklet nem haladja meg a 15 fokot. Igazi paradicsom az aktív pihenést szeretőknek.  Nem csak egy szuper nagyváros, fejlett infrastruktúrával, de meg lehet ismerkedni a maori őslakosok eredeti kultúrájával is. Csodálatos a kilátás a vulkáni hegyekről, amelyek a város közelében vannak. És persze, nagyon ízletesek az autentikus polinéz ételek is!

kylemore-4152831_1280.jpg

3. Írország

Az ország mérsékelt éghajlati övben helyezkedik el, s mivel nyáron az óceán hűt, a hőmérséklet csak 15–17 °C. Így azoknak sem lesz melege, akik ókori és középkori várakhoz túráznak el kirándulni, hogy meghallgassák a történeteket és a legendákat az elfekről, trollokról és más mitikus erdőlakókról. A lovas sport rajongói is szeretni fogják Írországot, mert ismert lovasklubjairól. Na és mindenkinek ki kell próbálni a nemzeti konyhát és a híres ír sört!

clouds-3928544_1280.jpg

4. Alaszka

Az Egyesült Államok legészakibb állama teljes mértékben igazolja hírnevét. Nyáron a hőmérő általában nem emelkedik 10-18 fok fölé. Ugyanakkor a hely nagyon érdekes a kajakot kedvelők számára, de tulajdonképpen mindenki számára, aki szereti a csodás túrákat, gyönyörű és érdekes tájat, és a jó ételeket.

notro-4169200_1280.jpg

5. Argentína

Argentína meleg, főleg szubtrópusi éghajlatú országnak számít. De ezt aligha érzed, ha a Patagónia-hegység régiójába mész, ahol a levegő nem melegszik 7 Celsius fok fölé. Ennek ellenére a nemzeti parkok , a lélegzetelállító gleccserek és a hegyi ösvények szépsége egyszerűen elképesztő. Ha úgy döntesz, hogy ezt a célállomást választod, meg fogod érteni, hogy az Andokban való utazás egy nagyszerű módja annak, hogy egyesülj a természet nagyságával és megtapasztald, hogy a „hűvös” turizmus mitől is élvezetes!

heart-1492445_1280.jpg

6. Ausztrália

A világ másik vége felé haladva új dolgokat tanulhatunk meg a világról és önmagunkról. Ausztrália erre a legmegfelelőbb. Nyáron a kényelmes 20 °C lehetővé teszi, hogy teljes mértékben összpontosíthass a csodálatos természetre, a vadon élő állatokra és természetesen a nemzeti konyha ízeire. Itt kipróbálhatod azokat az ételeket, amelyekkel valószínűleg soha nem találkoztál az európai menüben. Például krokodil és kenguru steak-ek, és szakszerűen elkészített cápa vár, ha vállalkozó kedvű vagy.

south-africa-1982418_1280.jpg

7. Dél-Afrika

Afrika erősen kapcsolódik a trópusokhoz, kivéve, ha a kontinens déli részén jársz. Nyáron kellemes hűvös a hőmérséklet. Az ország meglehetősen fejlett és biztonságos a turisták számára, mégis van valami különös hangulata az országnak: ez érződik a gyarmati korszak építészeti műemlékeiben, az egzotikus állatokon, a nemzeti parkokban.

Hamarosan itt a nyár. Ha nem a strandhoz van kedved, válassz hűvösebb úti célt, és vesd bele magad az aktív pihenésbe!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.