A komfortzóna az a hely, ahol az álmok meghalnak, avagy 7 gyakori rossz szokás, ami hátráltatja a fejlődést

Mindannyian szeretnénk sikereket elérni, de nagyon gyakran mi magunk, és különféle rossz szokásaink akadályoznak bennünket abban, hogy előre haladjunk és elérjük a céljainkat.

Ahhoz, hogy egy lépést tegyünk előre, meg kell értenünk, mi tart vissza bennünket. Melyek azok a szokások, amik hátráltatnak minket az utunkon.

Összehasonlítjuk önmagunk másokkal

Ez a szokás szinte kivétel nélkül mindenkire jellemző, pedig csak eltérít, és olyan érzéseket szül, amik nem hoznak boldogságot, csak elégedetlenséget. Jellemző lehet a bizonytalanság, kisebbrendűségi érzés, és kialakulhat az imposztor szindróma, mert nem tudunk bízni önmagunkban.

Tanács: Ezt elkerülhetjük, ha a mindennapi rutinunkban időt szakítunk arra, hogy visszaemlékszünk a nap kellemes dolgaira, sikereire, és megdicsérjük önmagunk.

Gyakran feladjuk a dolgokat

A kudarc garantált, ha feladjuk a dolgokat. Néha elég a türelem, hogy jobb eredményeket érjünk el, mint mások. A szerencse szereti a kitartást és a fegyelmet.

Tanács: Ígérjük meg a környezetünkben valakinek, hogy ha egy fontos dolgot legközelebb feladunk, azért fizetünk. Ez arra késztet, hogy betartsuk az ígéretünket.

Image by teksomolika on Freepik


Halogatunk

Szintén általános, mindenkire jellemző rossz szokás a halogatás. Minél tovább halogatjuk a céljainkat, annál távolabb kerülünk tőlük.

Tanács: Tartsuk be az 5 perces szabályt. Ha el akarunk halasztani egy feladatot, dolgozzunk rajta legalább 5 percig. A feladat legnehezebb része az, hogy az elején leküzdjük a lustaságot.

Komfort zónában ragadunk

A komfortzóna az a hely, ahol az álmok meghalnak. Nem kell leugrani a szikláról, de ne féljünk kicsit közelebb kerülni a széléhez. Tágabb horizontot kapunk.

Tanács: Maradjunk a komfortzónánkban az esetek 85%-ában, de az esetek 15%-ában hagyjuk el. Legyen ez a mi növekedési platformunk.

A siker pszichológiája: Miért érnek el mások sikert, amikor én csak stagnálok?

Telefonfüggőség

A telefonfüggőség veszélyes. Nagyon káros az egészségre, a szemre és az idegrendszerre is, mert a monitorozás fokozza a szorongást. Így a telefonfüggőség is egyértelműen azok közé a rossz szokások közé tartozik, amik akadályoznak minket a siker felé vezető úton.

Tanács: Tegyük félre a telefont 1 órával lefekvés előtt. Ne nyúljunk hozzá az ébredés utáni egy órán belül. Az élet megváltozik, több időnk lesz.

Várni a tökéletes feltételeket ahhoz, hogy elkezdhessünk valamit

Tökéletes feltételek, tökéletes időpont SOHA nincs. Erre várni teljesen felesleges, mert csak elvesztegetett idő és sok elvesztegetett lehetőség lesz belőle.

Tanács: Használjuk Jeff Bezos 70%-os szabályát: cselekedjünk, ha a kezdéshez szükséges információ 70%-a a birtokunkban van.

Állandóan panaszkodunk

A panaszkodás gyakran ártalmatlannak tűnik. De idővel megtanítja az agyat, hogy mindenben a negatívumot keresse, ennek pedig hosszú távon csak negatív hatása lehet.

Tanács: Viseljünk gumi karkötőt a csuklónkon egy hétig. Minden alkalommal, amikor panaszkodunk, csípjük meg vele magunkat. A panaszkodási vágy gyorsan eltűnik.

nyitókép: Image by prostooleh on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.