Mik lehetnek a problémák, ha idősebb férfival randizol? Íme 7 jel, ami figyelmeztető lehet

A szerelembe esni értékes élmény, akár fiatalabb, akár egyidős, akár idősebb férfival történik meg. Minden kapcsolatnak megvannak a maga buktatói, és a képet még árnyalhatja, ha a partner sokkal fiatalabb vagy sokkal idősebb, mert ekkor az életkor különbségéből adódó problémák is hozzáadódnak a párkapcsolatokra jellemző általános nehézségekhez.

Amikor a partner jóval idősebb, imponáló lehet a bölcsessége, tapasztalata és érettsége. A környezet persze sok esetben károg, javasolja a fiatalabb, korban közelebb álló partnert, de a párválasztásnál az észérvek többnyire nem számítanak.

Vannak azonban intő jelek, amik miatt érdemes elgondolkodni, megfelelő-e számodra egy idősebb partner:

Image by katemangostar on Freepik


Nem megfelelő megjegyzéseket tesz a koroddal kapcsolatban

Gyakori probléma, hogy az idősebb férfi okosabbnak hiszi magát, és ezt bántóan meg is jegyzi, többnyire az életkorral összefüggésbe hozva. Az ilyen megjegyzések már a kapcsolat elején figyelmeztetőek lehetnek, mert előre vetítik a jövőt és a rossz kapcsolati dinamikát, amiben a férfi elvárja, hogy a ,,buta” fiatal mindenben azt tegye, amit a ,,bölcs” idősebb mond.

Így már az első megalázó viccelődésnél érdemes odafigyelni, és ha többször megismétlődik, elgondolkodni a folytatáson.

Megpróbál irányítani téged

Aki a korral élcelődik, nagy eséllyel hamarosan a partnere életét is elkezdi irányítani. Lehet, hogy megmondja, hogy ne lógjon bizonyos barátaival, mert „rossz hatással vannak rá” , vagy megjegyzést tesz arra, hogyan kéne ruházkodni, hogy „feleslegesen ne hívja fel magára a figyelmet”.

Nem számít, hogy ennek az agresszió, vagy az elhagyástól való félelem az oka, sem neki, sem másnak nincs joga irányítani téged, és ezt mindenképpen meg is kell mondani neki.

Nem hajlandó kompromisszumra

Kompromisszumok nélkül nincs egészséges kapcsolat. De az idősebb férfiakkal az a probléma, hogy gyakran azt hiszik, hogy már csak az életkorukból kifolyólag is kimondhatják a végszót. Bölcsebbnek tartják magukat, és elvárják, hogy a párjuk azt tegye, amit mondanak.

Ez sok szempontból rossz. Csak azért, mert korkülönbség van köztetek, ez nem jelenti azt, hogy úgy kell veled bánni, mintha nem lenne jogod bármit is mondani.

Ilyen esetben legjobb, ha őszintén elmondod, a te véleményed is számít. Ha a párod nem ért egyet, vagy furcsa kifogásokat keres, vedd figyelmeztető jelnek. Ti ketten nem tudtok egészséges kapcsolatot kialakítani mindaddig, amíg ő azt feltételezi, hogy ő a főnök.

Image by Freepik


Nem tiszteli a határaidat

Az, hogy fiatalabb vagy, nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagyni a határaidat. Teljes jogod van ahhoz, hogy úgy éld az életed, ahogy szeretnéd. Amikor azt mondod a párodnak, hogy valami kényelmetlenséget okoz, tiszteletben kell tartania az érzéseidet, és változtatnia kell a viselkedésén.

Ha észreveszed, hogy egyiket sem csinálja ezek közül, az könnyen jelentheti azt, a párod azt hiszi, hogy hatalma van feletted. Csak azért, mert idősebb, azt feltételezi, hogy hallgatnod kell rá. Pedig ez nem így van, egy kapcsolatban egyenrangúak vagytok. Amikor felállítasz egy határt, nem szabad átlépnie csak azért, mert „bölcsebb” vagy „érettebb”.

Összehasonlít korábbi partnereivel

Az exeknek a múltban kell maradniuk, bármennyi is volt belőlük. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy kapcsolat működjön.

Abban a pillanatban, amikor az idősebb párod azt érezteti veled, hogy soha nem leszel olyan jó, mint az exe, kezdd el lassan összepakolni a cuccaidat. Valószínű, hogy a férfinak vannak megoldatlan múltbeli problémái és érzelmi poggyászai, amiket mindenhová magával cipel.

Megpróbál erőtlennek, tehetetlennek beállítani

Amikor egy idősebb férfi kapcsolatot kezd egy fiatalabb nővel, kételkedni kezdhet magában. Kezdetben minden rendben, de egy ponton azt fogja gondolni, hogy fiatalabb párja biztosan elhagyja őt valaki fiatalabb miatt.

Ez komoly probléma a legtöbb korkülönbség-kapcsolatban. Egy idősebb partner általában úgy érzi, hogy fiatalabb férfiakkal kell versenyeznie, és azt feltételezi, hogy ezt a csatát egy szívdobbanás alatt elveszíti. De ahelyett, hogy megosztaná fiatal párjával az érzéseit, megpróbálja tehetetlennek, erőtlennek beállítani párját.

Az ő fejében egy nő, akinek megrendült az önbizalma, olyan nő, aki nem fogja elhagyni őt. És ezt igyekszik elérni. Ha ezt a fajta viselkedést észreveszed, csomagolj.

Folyamatosan emlegeti, hogy ő az, aki anyagilag támogat téged

Ha még tanulsz, de idősebb párod dolgozik, előfordulhat, hogy anyagilag zsarolni kezd. Ez akkor is lehetséges, ha te is dolgozol, de kevesebb pénzt keresel, mint ő.

Az arrogáns férfi mindkét esetben folyamatosan elmondja, hogy ő az, aki támogat téged, hogy nem lennél itt, ha ő nem lenne. Ezzel megpróbálja megszerezni az irányítást feletted. Azt feltételezi, hogy nem hagyod el, ha anyagilag függsz tőle. Azt azonban nem veszi észre, hogy ez a fajta viselkedés csak azt mutatja meg, ki is ő valójában.

Egyetlen egészséges kapcsolat sem a hatalomra épül. Amint idősebb párod elkezd úgy viselkedni, mintha ő lenne a főnök, egyensúlyhiányt hoz létre köztetek, és onnantól kezdve minden tönkremegy.

nyitókép: Image by Freepik

1 Hozzászólás
  1. Ki írta ezt a baromságot? Amiket a cikkben leír, az egy nárcisztikus emberre passzoló jellemzők, nem pedig a fals cím.

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.