Nincsen tökéletes szerelem

Azon gondolkodtam a napokban, vajon létezik-e mindenben megfelelő szerelem? Ahol a figyelem, a varázs, a szenvedély, az egymásra odafigyelés hónapok, évek múltán is működik? A válasz pedig innen, a kanapémról egyértelműen: nem.

Nincs ilyen.

Mindig lesznek porszemek a gépezetben, nem létezik olyan, hogy tökéletes szerelem. Olyan létezik, amiben te jól érzed magad.

A minap egy nagyszerű nővel beszélgettem, aki kétségbeesésének adott hangot, mert szerinte a férfi nem, vagy alig figyel rá. Nincsenek apró meglepetések, nincs szerelmeslevél és egyáltalán szinte semmi nincs, ami bekerülhetne a szenvedély, szerelem gyönyörű skatulyájába.

Ahogyan egyre inkább belemerült az okfejtésbe, ő maga mondta ki, mindent megkap, érzelmi biztonságot, szabadságot, hűséget, de a figyelem, a kedvesség, az odafigyelés, maga a lélegző és lüktető szerelem elmaradt.

Amikor fent említett barátnőm a kedvesénél van, minden a legnagyobb rendben van. Összebújós filmnézések, nevetések, ölelések és csókok. Ha külön vannak, telefonálások, gyakori üzenetváltások, egymás életéről való minden információ, talán ki is jelenthetem, egymás legjobb barátai, de a szenvedély hiányzik.

Menj vagy maradj, ez itt a kérdés

Elfogadni, hogy nem mosogat el, nem pakol el maga után vagy mindig késik, elfelejti az évfordulót vagy egy rögtönzött tábla csokival lep meg a nagy eseményen, miközben te igenis készültél, mindez lehet csalódás, de nem jelenti feltétlenül azt, hogy a férfi nem szeret. Él a szerelem, csak nem tökéletes.

Image by Freepik


Ami a nőket leginkább zavarja…

„Egyszerűen kiölték belőlem a figyelmességet”. – Ezt nem is olyan régen egy férfi szájából hallottam, aki azzal érvelt, hogy az előző kapcsolatában az összes csillagot lehozta, mégsem volt jó, így a mostaniban már eszébe sem jut, hogy megtegye ugyanezt. A párja figyelmes, kényeztető és odafigyelő, ő azonban mindezt nem viszonozza.

Nem baj, ha nőként nem várod meg, amíg a férfi észbe kap.

Pedig a nő nem gyógyszer a másik fél múltbéli sérelmeinek kiheverésére. Ha ebbe a helyzetbe kerülsz, ne feledd: te a másik vagy, az új, aki tiszta lappal kellene, hogy induljon a párkapcsolatban. Nem lehetsz te az, akinek meg kell szenvednie a párod múltban elszenvedett sérüléseit. Gyógyítanod sem kell.

Te a tiszta lapot érdemled.

Tiszta lappal indulni egy kapcsolatban az egyik legszebb érzés, amit egymásnak adhat két ember. Ha nem figyelnek rád, nem a múltbéli sérelmeknek köszönhető, sokkal inkább annak, hogy nem tudod benyomni a másiknál a „figyelmesség gombját”. Ez azonban nem jelenti azt, hogy te kevesebb vagy, mint a volt szerelem, csupán valószínű, hogy ebben a kapcsolati dinamikában most másként működik a férfi.

Vajon tényleg kell, az az „átkozott kompromisszum”?

Azt kell mondjam, határozottan szükség van rá.

Hiszen a rózsaszín felhők gyorsan eloszlanak és ottmarad maga a valóság. Nem mondhatod, hogy szeretsz valakit, amíg nem ismered a másik oldalát. Azt, amelyik fáradt, csüggedt, elkeseredett, amelyik szétszórja a ruháit a padlón, amelyik olykor a padlón van és fogalmad sincs hogyan segíts neki. A napsütést könnyű szeretni, de az igaz szerelem akkor érkezik, ha beborult az ég.

Todorovits Rea

nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.