Veled élni szép, de benned volt gyönyörű igazán

Veled élek. Nézlek, de nem látlak. Hallom a gondjaid, de azok a tieid, ahogyan nekem is megvannak a saját gondjaim…

Veled élek, pedig tudom, hogy benned kellene.

Benned lélegezni, benned élni, nem csak nézni, de látni téged. Tudni, hogy akkor is összefonódik a lelkünk, ha nem vagy velem, mert itt dobogsz a szívemben, sejtszinten égsz bennem.

Így kellene. Így volt valamikor régen.

Emlékszem, amikor a szemed tüzében láttam magam viszont, amikor a mosolyodat látva tudtam, szép a világ és benne én is az vagyok. Ez kellene ismét, de már más vagyok.

A szemeden keresztül látom magam. Kinyúlt, elnyűtt pulcsi lettem. Már nem vagyok kasmírpuha, helyette durva anyaggá váltam, fakóvá, néhol színtelenné. Pedig olyan jó lenne olykor újra a biztonságot adó pehelypuhává válni. Neked és benned.

Csak nézlek, és te nézel, de nem látjuk egymást. Valaha volt összefonódásunk szétvált és idegen lett. Rideg, hideg, élettelen és testidegen.

Most csak belépsz az ajtón vagy belépek én, és nem változik semmi. Hideg van.

Nincs fény, nincs hangulat, helyette hangtalan esték vannak, távirányítóval a kézben, és ami a legjobban fáj, hogy már nem fáj. Már nem akarom másként, máshogyan.

Még álmodom a régi világról, amikor megígérted és én is neked, hogy együtt míg világ a világ és azon is túl, és most itt vagyunk. Együtt. Sikerült. De fázom, és sokszor látom rajtad, te is ugyanezt érzed.

Lehet, csak a pillanat kellene, amikor felém nyúlsz vagy én feléd, és érintelek, te pedig engem, és nem szólunk csak átölelsz, hogy érezzem, ahogy dobogsz, ahogy élsz, ahogy mind a ketten élünk és égünk…. de nem mozdulunk.

Csak fogod a távirányítót, és vársz. A reklám végére, vagy ránk, a közösre, a melegre vagy csak a semmire. Nem tudom, nem kérdezem. Félek, hogy majd válaszolsz.

Így csak csendben elnyomok egy sóhajt, és nem vágyakozom. Helyette a valóságba kapaszkodom, a holnapba, amiben majd lesz megint valami szép, mert a most, a pillanat szürke, fakó és kopár. Pedig tudom veled élni szép, de benned volt gyönyörű igazán.

Todorovits Rea

nyitókép: Image by Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.