Hogyan győzzük le a mérgező embereket a saját játékukban? Egyszerűen nem szabad játszani!

A mérgező emberek – tudjuk jól – előszeretettel játszanak olyan játékokat, amelyekkel manipulálnak, hogy elérjék, amit akarnak. Hihetetlenül romboló a jelenlétük, így még a pozitív és magabiztos személyiségek is gyakran veszítik el miattuk az energiájukat, érzik rosszul magukat.

Mit tudsz tenni te magad azért, hogy ne legyen hatalmuk feletted? Hogyan lehet őket legyőzni? Csakis egyetlen módon – nem szabad részt venned a játékukban.

Először is soha nem szabad elfelejtened, senki nem áldozat! Mindenki maga dönti el, beenged-e egy mérgező embert az életébe. Még ha kellemetlen is, lehet és kell is nemet mondani, akár távoli ismerősről, akár közeli családtagról van szó.

Persze vannak olyan esetek, amikor nem lehet elkerülni a találkozást. Ebben az esetben érdemes:

Egyértelmű határokat felállítani

A mérgező emberek szeretnek panaszkodni, hogy megsajnáld őket, így értékesnek és fontosnak érezhetik magukat. Te pedig ha akarod, ha nem, gyakran kaphatod azon magad, hogy meghallgatod a panaszaikat, mert durvának éreznéd azt mondani, hogy nem érdekel.

De ne feledd: mindig meg kell határoznod, hogy mit akarsz és mit nem tolerálsz. Ne légy kedves és együttérző, ha a beszélgetés kimerültté és negatívvá tesz. Legyél képes elhatárolódni a helyzettől a saját érdekedben.

Elintézni, hogy ne kapjanak figyelmet

A mérgező emberek szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Amikor egy bulin vagy bármilyen társasági összejövetelen vannak, szeretik, ha mindenki rájuk koncentrál. A legjobb módja annak, hogy megbirkózz velük, ha nem adod meg nekik azt, amit akarnak, vagyis figyelmen kívül hagyod őket. 

Image by benzoix on Freepik


Hagyni kell hazudni őket

Ha egy mérgező személy jelenlétében vagy, és tudod, hogy hazudik neked – hagyd, hadd hazudjon. Soha nem működik az, ha megpróbálod meggyőzni vagy megpróbálod leleplezni a hazugságot.

A legjobb, ha nem törődsz a hazugságaival. Tudod az igazadat, hagyd, hogy hazudjon. Ne pazarold az időd és az energiád a vele való vitára. Mondja és higgye azt, amit mondani és hinni akar. Ne törődj vele.

Előtérbe kell helyezni magad

A te érzéseid számítanak. Ne aggódj amiatt a mérgező személy mit gondol rólad. Nyugodtan higgye, hogy rosszindulatú vagy, ha azt mondod, hogy tartsa távol magát tőled. A lényeg, hogy védd magad. Ha valaki viselkedése árt a te jólétének, neked kell a saját lelki békédet megóvni.

Ha állandóan kimerültnek érzed magad, amikor egy bizonyos személy közelében vagy, ha te folyamatosan adsz és adsz, ő pedig folyamatosan elvesz és elvesz, akkor abba kell hagynod a vele való interakciót.

Nem szabad bennük bízni

A mérgező ember mindig érdekes akar lenni. Megosztaná legmélyebb titkait, vagy pletykál valakiről, hogy felkeltse mindenki figyelmét. Te ne tárd fel előtte a titkaidat, mert valószínűleg elárul, és úgy beszél rólad, mint másokról előtted.

Nem szabad beleállni a vitába

A mérgező ember élvezi a vitákat. Azonban egy mérgező személlyel vitába bocsátkozni nagyon veszélyes lehet, mert szinte soha nem lehet nyerni ellene. A legjobb megoldás az, ha egyáltalán nem veszel részt a vitában. Ha valahogy ilyen helyzetben találod magad, menj el és mondd, hogy nem érdekel a vita. 

Ne feledd:

Nem nyerhetsz egy mérgező ember játékában. Tehát ne állj bele a játékba, ne pazarold a drága idődet a próbálkozásra. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy fizikailag és érzelmileg eltávolodsz.

Így megakadályozhatod, hogy sérülést vagy érzelmi károkat szenvedj.

nyitókép: Image by wayhomestudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.