7 jel, mérgező személy van az életedben

Mérgező embernek mondjuk azt az embert, aki negatív hatással van az életünkre, aki energiát szív el tőlünk, aki kihasznál minket, aki csak elvesz és bánt. Többféleképpen nevezhetjük: bántalmazó, manipulátor, hazug vagy folyton siránkozó. Egyben mindegyikük egyezik – hatásuk mindig negatív ránk nézve.

Mivel a társadalom részei, elkerülni nem lehet őket, de érdemes felismerni. Mert a jelek kiszúrhatók:

1: Nagyon szeretik a drámát
A mérgező emberek mindig részesei valamilyen drámának, válságnak vagy konfliktusnak. Persze nagyon gyakran a konfliktust éppen ők generálják, de mindig tudják, hogyan kell eljátszani az áldozat szerepét.

2: Nem ismerik be, ha hibáznak
Mindig igazuk van. Ha pedig ezt nem sikerül elhitetniük, gyorsan veszekedésbe vagy konfliktusba kezdenek, hogy eltereljék a figyelmet.

EZ IS ÉRDEKELHET: A MÉRGEZŐ EMBERT NEM LEHET ,,MEGJAVÍTANI”

3. Folyamatosan kritizálnak
A mérgező emberek nem tudnak kedveskedni. Csak élesen kritizálni. Természetesen az igazságot ki kell mondani, de az igazság és az állandó kritika két különböző dolog. 

4: Nagyon rossz társalgók
A mérgező személyek fő ismérve, hogy képtelenek normális beszélgetést folytatni. Azt a benyomást akarják kelteni, hogy mindent tudnak. Ezért folyamatosan félbeszakítják a beszélgetőt, hogy bizonyítsák az igazukat. Egyáltalán nem tudják, hogyan kell hallgatni.

5: Nincs bennük együttérzés
A mérgező emberek egyik jellemzője az empátia vagy az együttérzés teljes hiánya mások iránt. Soha nem mutatnak szánalmat, könyörületet, nem sajnálnak meg senkit, jellemzőbben inkább a rosszat feltételezik másokról.

6: Imádnak pletykálni
A mérgező emberek azzal próbálnak jobb színben feltűnni, hogy más emberekről pletykálnak, különösen a hátuk mögött. Ne feledd: Aki másokról beszél veled, az másokkal is beszél rólad.

7: Állandóan pesszimista
A mérgező személyiségek egyik fő mutatója az állandó negativitás, pesszimizmus. Mindig mindent sötét színben látnak. Folyamatosan panaszkodnak, nyafognak és elítélnek másokat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.