Amiért egy férfinak nehéz lehet egy empata szerelme

Egy empatával a szerelem mindig igazán különleges élmény, de vannak nehézségei. Különösen egy férfi számára jelenthet olykor kihívást egy empata nő szerelme. Mert bár ez a nő szerető és gondoskodó, túlérzékeny természete olykor terhet jelenthet a kapcsolatnak, így a legtöbb férfi – különösen mert ők más beállítottságúak, más észjárás szerint működnek, mint a nők – nem tudja kezelni a helyzetet.

Íme 9 ok, amiért egyes férfiaknak nehéz bánni az empata nőkkel.

Az empata nők túl őszinték

Míg a legtöbb férfi és nő időnként képes kezelni a kegyes hazugságokat, vagy elhallgatni dolgokat a gördülékenyebb kapcsolat érdekében, az empaták mindig őszinték. Kötelességüknek érzik, hogy minden alkalommal megmondják az igazat, főképp azért, mert egyszerűen képtelenek hazudni.

Hosszú távú, elkötelezett kapcsolatot várnak el

Az empaták romantikus emberek, akiket nem érdekelnek az egyéjszakás kalandok. Mindig mély és tartalmas kapcsolat kialakítására törekednek a partnerükkel. Azonban vannak férfiak, akik nem akarják ezt a fajta elkötelezettséget, így számukra az empaták szerelme túl sok.

Image by prostooleh on Freepik


Az empata nők túl intenzívek

Az empaták olyan emberek, akik mély kapcsolatot alakítanak ki a körülöttük lévőkkel. Legyenek azok a barátaik, a családtagjaik vagy a romantikus partnereik – minden találkozásuk intenzív és tartalmas. A legtöbb ember azonban nem tudja kezelni ezt az intenzitást és az érzelmek ilyen intenzív, azonnali áradatát.

Túl sok kérdést tesznek fel

Az empatákat minden részlet érdekli. Minden egyes dolgot tudni akarnak, ami a párjukkal történt. A legtöbb férfi azonban nem akar megosztani mindent, nem akar gondolkodni az apró részleteken, és természetesen szinte egyik sem akarja azt érezni, hogy kihallgatják.

A legjobbat és a legrosszabbat is látják az emberekben

Egy olyan férfi számára, akinek van sötét oldala és titkolózó, az empaták szerelme idegesítő, hiszen az empaták megérzik, ha valaki megpróbál titkot tartani előttük.

Határozottan tudják, mit akarnak

Sok férfi szereti eltartani és irányítani a nőket, szereti, ha ő az úr a háznál, és a dolgok az ő igényei szerint történnek. Az empata nők azonban teljesen biztosak magukban, és abban, mit akarnak, mit várnak az élettől, így nem igazán hagyják magukat irányítani – ez pedig megterhelheti a kapcsolatot.

Image by Racool_studio on Freepik


Az empata nők valódi intimitásra vágynak

Az empaták olyan partnert keresnek, akik fizikailag és érzelmileg is kielégítik őket. Néhány férfit azonban csak a kapcsolat fizikai oldala érdekel.

Elvárják a következetességet és a megbízhatóságot

A férfiak egy része szereti a spontán és kalandos dolgokat. Az empatikus nőknek azonban életük minden területe meg van tervezve. Nem szeretnek kockáztatni. Azt szeretik, ha valaki következetes, követi a terveket és lehet rá támaszkodni. Azok a férfiak, akiknek az élete a spontaneitás és a kaland, ezt a kötöttséget nem, vagy csak nagyon nehezen viselik.

Függetlenek

Az empata nők elkötelezett kapcsolatban akarnak élni, ugyanakkor a kapcsolaton belül mindenképpen szükségük van a függetlenségükre. Egyes férfiak számára ez olyan paradoxon, amit nem értenek meg, így számukra az empata nők szerelme nehéz.

nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.