Ráncot gyűr rád a párnád? Nem mindegy, milyen pózban alszol!

Megvan az oka annak, hogy az alvás kapcsán olykor megjegyzik „szépre aludtad magad” – ha ugyanis eleget és megfelelően alszol, az arcod kisimul, míg ha nem alszol eleget, az ráncokat véshet rád, és a bőr megereszkedését eredményezheti. 

De tudtad, hogy nem csak az alvás mennyisége, de még az a póz, amiben alszol is nyomot hagyhat az arcodon?

Az alvás önmagában is szépségápolási kúra, de bizonyos pozíciók jobban hatnak a megjelenésre, mint mások. Vannak olyan pozíciók, amelyek sokkal feltűnőbbé tehetik a ráncokat:

Ha valaki folyamatosan a jobb vagy a bal oldalán alszik, nagy nyomás nehezedik a bőrére. Ez az állandó nyomás elősegítheti a kollagén lebontását az érintett területeken, ami viszont a ráncok feltűnőbbé válásához vezethet, főleg a szem környékén és a mellek között.

Mit tehetsz, ha szeretnéd elkerülni az alvási pozícióból eredő ráncokat?

Ügyelj az ergonómiára!
Amikor az oldaladon alszol, gyakran van egy rés a nyak és a váll között, ahol nem kap támaszt. Ha van valami, ami egy kicsit egyenletesebben tölti ki ezt a területet, mint például egy nyakpárna (léteznek a mellek közé rakható párnácskák is), akkor nem lesz akkora nyomás, és nem ráncosodik annyira a bőr.

Aludj a hátadon!
Egy másik megoldás, ha beruházol egy párnába, amit kifejezetten arra terveztek, hogy segítsen a hátadon aludni. Ez nem csak a ráncokra hathat pozitívan, hanem az éjszakai krémed is az arcodon maradhat, ahelyett, hogy a párnára kennéd.

Megfelelő párnahuzat
A harmadik tipp az, hogy vásárolj párnahuzatot olyan anyagból, mint a selyem, mert így kevesebb súrlódás keletkezik a bőr és a párna között. Ez, legalábbis elméletben, gyengédebb a bőrhöz. Bónuszként jobb a hajadnak is.

Bőrápolók
Végül érdemes lehet olyan bőrápoló termékekbe fektetni, amik segítenek megelőzni a finom ráncok kialakulását. Kiindulási pont a retinol tartalmú termékek, amik bizonyítottan bőrfiatalító hatással rendelkeznek. Ezenkívül minden nap használj fényvédőt, hogy csökkentsd az elasztin lebomlását.

nyitókép: Image by stockking on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET: