5 mondat, amit tilos kimondani az ágyban

Azt mondják, hogy mind a párkapcsolatban, mind az intimitásban a legfontosabb a kommunikáció, és ez igaz is. Néha azonban jobb csendben maradni. 

A szex egy intim folyamat, amely nyitottságot és kölcsönös bizalmat igényel. Vannak azonban olyan mondatok, amelyek elronthatják a légkört az ágyban, és akár szakításhoz is vezethetnek. 

Összegyűjtöttünk 5 mondatot, amit soha nem szabad kimondani szex közben, ha nem akarjuk a másikat vérig sérteni.

Megbántad?

Ez a kijelentés megzavarhatja a partnert, és kellemetlen érzést kelthet benne, ez pedig teljesen megfoszthatja őt az örömtől. Nem szabad elfelejteni, a szex egy olyan folyamat, amelynek mindkét résztvevő számára kellemesnek, kielégítőnek kell lennie. Ha valakinek elvesszük a kedvét, engedményeket kell tennie a kedvünkért, akkor nem számíthatunk az ismétlésre.

Azt hittem más lesz

Ha meg akarjuk sérteni a párunkat, ez a mondat tökéletes erre a célra. Amikor azt mondjuk, hogy „azt hittem más lesz”, akkor világossá tesszük, hogy voltak olyan elvárásaink, amik nem teljesültek. És nem számít, hogy a valóság rosszabbnak vagy jobbnak bizonyult – így vagy úgy, de a partnerünk önbecsülése ennek a kijelentésnek a hatására sérülni fog.

Észrevetted már, hogy a plafonra ráférne egy festés?

Igen, ez a kijelentés is roppant árulkodó, és semmiképpen nem pozitív értelemben. Soha ne jusson eszünkbe, hogy szex közben megjegyzéseket tegyünk a környezetünkről. Ezekkel a szavakkal egyértelművé tesszük, hogy a szex annyira unalmas volt, hogy ráértünk a plafon mintázatát alaposan szemügyre venni. „Tényleg ilyen rossz vagyok?” – szó szerint minden partner elgondolkodik, ha a másik szex közben mond valamit a mennyezetről, a tapétáról, vagy kéri, hogy emlékeztessék egy új kanapé vásárlására. Szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel.

Essünk már túl rajta!

Ezt a mondatot mondta Miranda is Steve-nek a Szex és New York-ban. Ott is azonnal vége lett az aktusnak, de ezen nincs is semmi meglepő. Ezek és a hasonló szavak csak arra jók, hogy felidegesítsék és megalázzák a partnert. Egy ilyen kifejezéssel nemcsak világosan egyértelművé tesszük, hogy nem szeretjük a folyamatot, hanem megfosztjuk a másik embert is attól, hogy élvezze azt. Ha sietünk, és ennek hangot is adunk, az tönkreteheti a pillanatot, és csökkentheti az intimitás örömét. 

Ha kijózanodom, ezt határozottan meg fogom bánni

Igen, sokan szexelnek buli után – és másnap reggel megbánják. Ám becsmérlő megjegyzéseket tenni a szex során nem szép. Ha úgy gondoljuk, hogy kár volt belemenni az aktusba, akkor is jobb a véleményünk megtartani magunknak. Legyünk őszinték, lehetséges, hogy a partnerünk is hasonlóan érez. Nekünk jól esne hallani?

A szex egy intim folyamat, amely nyitottságot és kölcsönös bizalmat igényel. A partnerrel való jó kapcsolat fenntartásához és a pillanat élvezetéhez érdemes kerülni a negatív megjegyzéseket. Koncentráljunk a jó dolgokra, ha pedig nincs ilyen, bántó, megalázó megjegyzések nélkül köszönjünk el.

nyitókép: Image by pressfoto on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.