Megfűszereznéd az intim perceket a párkapcsolatodban? Ezeket próbáltad már?

Minden kapcsolatban eljön az az idő – függetlenül attól, hogy mennyire vagytok boldogok egymással – amikor a vágy egymás iránt lankad. Több oka is lehet ennek, a tény akkor is az, hogy van ilyen. Minden párnál. Ám amikor a hálószobában egy kicsit egyhangúvá válnak a dolgok, a megoldás nem az, hogy hagyni kell a lángot végleg elhamvadni. Lehet fűszerezni a dolgokat, lehet változtatni.

Íme egy lista olyan tippekről, amelyek segíthetnek változatosságot vinni az intim percekbe. Végülis, mit veszítesz, ha kipróbálod?

Tartsd magadon a ruhát

Valószínűleg megszoktad, hogy mindent levetsz, amikor összebújtok, de egyes párkapcsolati szakértők szerint ha valami rajtad marad – a magassarkú, egy gyöngysor – az izgató. A szinte meztelen kiemeli a nő szexi oldalát. Férfiak is megpróbálhatnak egy könnyed menetet, mondjuk épp csak letolt nadrágban. (Ez sokkal izgatóbb, mint amikor a zokni marad.)

Lehet, hogy ez így egy kicsit furán hangzik, ám ha a szokásosnak az ellenkezőjét csinálod, izgalmas érzés lehet.

Helyek váltogatása

Legyetek együtt a konyhapulton. Vagy a folyosón, a kanapén vagy a hálószobád szőnyegén. Nem számít, hol, a lényeg az, hogy válasszatok egy olyan helyet, ami nem a megszokott. Az új illatok, hangok, világítás és textúrák segítenek megőrizni szexuális izgalmat.

Új pozíciók? Naná!

Az új pozíció nem mindig kényelmes, mert néha a körülményekkel, máskor meg a gravitációval kell dacolni. Ennek ellenére érdemes néha új pózokkal kísérletezni. Próbálj felállni – olyan helyeket fogsz megérinteni, ahová általában nem férsz hozzá, vagy a párod érint meg olyan helyeken, ahol nem szokott. De létezik egy egyszerű, de rendkívül hatékony trükk is: Egy párna a nő feneke alatt csodákra képes – a szög ugyanis elősegíti a mélyebb behatolást.

Image by Racool_studio on Freepik

Érintsd meg magad!

Maszturbálj! Alapvetően ezt ajánlja a legtöbb szakértő. Hiszen ha már tudod, mi segít az orgazmusban, kérheted a partneredtől, hogy csinálja neked. Ráadásul, ha az intim együttlét alatt suttogod el a párodnak, mit csináljon és hogyan, az nagyon izgató.

Jöhetnek a fantáziák

Készíts egy listát stresszmentes, izgalmas ötletekből, amiket együtt próbálhatsz ki a pároddal. A közös listák készítése is szórakoztató, és a vágyakról pusztán beszélni is már felpörgeti a dolgokat.

Lélegezz nagyon lassan

Lassítsd le a lélegzeted, amikor szeretkezel. Nem hiszed, hogy működik? Pedig igen nagy hatása van. A lassítás segít az érintésre és a mozgásra koncentrálni, ami azt jelenti, hogy intenzívebb kapcsolatot tudsz megtapasztalni.

Kapcsolj ki egy-egy érzéket

Kösd be a párod szemét, miközben fejhallgatón érzéki zenét hallgat – így egyszerre két érzékszervétől fosztod meg. Vess be olyan eszközöket, mint a tollpihe, jégkocka, kókuszolaj. Az, ha valaki nem lát vagy hall, fokozza a tudatosságot és az eljövendő érzésekre való várakozást. A meglepetés és a rejtély az, ami izgalmas. Aztán természetesen cseréljetek is szerepet.

Láttad már tükörben?

Állíts fel egy teljes alakos tükröt az ágy mellé, vagy menjetek aktus közben a gardrób tükre elé. Figyeld a saját arcodat, a szeretőd arcát és a testeket, ahogy együtt mozognak. Nagyon izgató lehet nézni és látni, hogyan nézel ki szexuális aktus közben.

Természetesen ezeken a trükkökön kívül is van még jó néhány, amit bevethetsz. A lényeg, hogy próbálkozz. Sokkal jobb otthon újra éleszteni a lángot, mint szex nélkül élni, vagy új partnert keresni, akivel azt hiszed, fellobban az újdonság varázsa.

nyitókép: Image by freepic.diller on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.