Szexepil – amit utálsz magadon, más abba szeret bele

Különös dolog a vonzalom. Elsőre senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz az, ami megfogja a másikban, ahogy azt sem, hogy önmagában mi lehet az a tulajdonság, legyen az külső vagy belső, amelybe mások beleszeretnek. Talán nem hiszed, de mindenkiben van valami, amit a szexepiljének nevezhet, akár tud róla, akár nem. 

De mi az a szexepil?

Tulajdonképpen bármi, ami vonzalmat vált ki másokban. Felemás szemszín, kusza fogsor vagy épp rés közöttük. Anyajegy az arcon, szeplők, görbe orr, elálló fülek, de még egy sebhely is vonzalmat ébreszthet. Épp ennyire magával ragadó lehet egy jellegzetes nevetés, kuncogás, fintor vagy bármi, amiről egy bizonyos személy jut az ember eszébe, és az jó érzéssel tölti el.


A különcség szexibb, mint hiszed. Közhelynek hangozhat, de ha végiggondolod, meglátod, hogy nagyon sokan, akik már ráébredtek a vonzerejükre, ragaszkodnak hozzájuk. És már-már a védjegyükké vált a különbségük. Tudják viselni, ami még egy szexepilt kölcsönöz nekik. Mert ez olyan valami, amiből nem csak egyet birtokolhatsz.

Gondolj csak Madonna hézagos fogaira, Angelina Jolie telt ajkaira vagy Marilyn Monroe anyajegyére az arcán! Ami mellesleg csupán rajzolt volt, mert már akkor is tudták, hogy ezzel a “hibával” még jobban felhívhatják rá a figyelmet. 

Mi van, ha nem rajongsz bizonyos tulajdonságaidért?

Persze előfordulhat, hogy nem szeretsz mindent magadon, talán ért is már sérelem néhány tulajdonságod , külalaki ,,hibád” miatt, és ezek a mondatok visszhangzanak a fejedben bármikor is nézel a tükörbe. De nem szabad elfelejtened, hogy mások gorombasága miatt, nem törhetsz össze!

Nehéz. Nem kérdés.

Hogyan szeretheted meg mégis azokat a vonásaidat, amelyektől kitűnsz mások közül?

Hadd meséljek valamit!
Mikor gyerek voltam, egyszer azt mondták nekem, hogy a két első fogam közötti rés az én szexepilem. Lövésem nem volt róla, hogy mit jelent, de elraktároztam magamban. Valahogy eggyé vált velem. Nekem ilyen a mosolyom és kész. Nem volt sose, hogy szégyelltem? Dehogynem. A tökéletes fogsorú emberek mellett igyekeztem nem elnevetni magam, még akkor sem, ha valóban vicces dolgot hallottam, ha mégis megtörtént, próbáltam minél jobban takarni. Elfordultam, valamit a szám elé tettem. Utáltam. Egy volt velem, de nem szerettem.

Aztán ahogy sorra az tűnt fel, mindenki mennyire egyforma akar lenni ebben a közösségi média uralta világban, egyszer csak megvilágosodtam. Nem kell nekem – sem neked – egy újabb tökéletes kinézetű, insta kompatibilis emberré válnom, csak önmagamnak kell lennem.

Kevesebb leszel, amiért nem “tökéletes” a mosolyod, túl göndör a hajad vagy furcsán kuncogsz?


És egyébként nem tudhatod, kinek tetszik meg, az, amitől te szabadulnál.
Persze hízelgő, amikor mások bókolnak, de ez nem lehet egyenlő azzal, hogy vágysz arra, ők táplálják az önbecsülésed. Te vagy érte felelős, hogy megszeresd és elfogadd magad olyannak, amilyen vagy.

Ha ez így elsőre nem is megy annyira könnyen, játssz egy kicsit!

Emlékezz vissza az összes személyre, aki valaha tetszett! Gondold végig, kiben mi fogott meg? Nekik, milyen szexepiljük volt? Vagy a jelenlegi párodban mi az, ami csak rá jellemző? Most képzeld el, hogy az ő szexepilje iránt érzett szereteted a sajátod felé irányítod! Jobban tudod szeretni magad?

Remélem, igen a válaszod. Én drukkolok, mert amikor elfogadtam a tökéletlenségem, hatalmas teher került le a vállamról. Úgy éreztem, végre nem kell azon agyalnom, hogyan legyek egy a többiek között, hanem arra összpontosítottam, hogyan legyek önmagam. 

Bene Andrea

nyitókép: Image by cookie_studio on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET: