Így szerezheted meg álmaid állását!

A munkaerőhiány ellenére, egy-egy álláshirdetésre ma már többen jelentkeznek, mint eddig valaha, így az önéletrajzodnak kiemelkedőnek kell lennie ahhoz, hogy a munkáltató figyelmét megragadd. Csupán 5-10 másodperc áll a rendelkezésedre, hogy a CV-d kitűnjön a szürke tömegből.

Segítünk, hogyan pályázd meg álmaid állását, és mire kell különösen odafigyelned, hogy sikeres önéletrajzot készíts.

Menni vagy maradni?

A növekvő infláció miatt egyre többen gondolkoznak a karrierváltáson. A nyári uborkaszezon remek alkalmat kínál arra, hogy átgondoljuk, szükségünk van-e a változtatásra.

Mérlegeljük a jelenlegi pozíciónkat objektíven, ha a serpenyő a negatív oldalra billen át, akkor talán készen állunk az új szakmai kihívásokra. Ebben az esetben érdemes körbenézni a piacon, illetve pontosan és őszintén megfogalmazni, milyen szakmai kompetenciákkal, értékekkel bírunk. Ha ez megvolt, a következő lépés az önéletrajz aktualizálása

– mondta Katkics Attila üzleti tanácsadó, HR szakember.

Kerüld a rikító színeket és a szelfiket!

Nem csak a tartalomra, az önéletrajzod külalakjára is nagy gondot kell fordítanod. Ügyelj arra, hogy a helyesírás és a nyelvhelyesség hibátlan legyen, valamint, hogy ne tartalmazzon rikító színeket vagy nagy aránytalanságokat a külalakja. Fontos, hogy a betűtípus egységes legyen, és kerüld az extrém méretű vagy színes betűket. Az önéletrajzod legyen friss és aktuális, frissítsd rendszeresen a benne szereplő információkat. Használj egyszerű, rövid és tömör mondatokat, és kerüld az elavult sablonokat. Legyen egyedi és személyre szabott az önéletrajzod! Ügyelj arra is, hogy a fotó ne legyen túl régi és semmiképpen ne legyen szelfi vagy partifotó. Elegendő egy jó portré, nincs szükség teljes alakos fotóra.

A fotó mellé elhelyezhetünk egy „eye catcher”-t is, azaz személyes mottót, ezt mindenféleképpen aktualizáljuk a hirdetésre, különben balul sülhet el. Gyakori hiba, hogy a jelentkezők elfelejtik feltüntetni, melyik pozícióban mettől meddig dolgoztak – erre is figyeljünk oda. Nagyon fontos az elérhetőségek feltüntetése is

– javasolta a szakember.

A munkáltatók elsősorban a hard skillek alapján fogják megítélni a jelentkezésedet. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítanod a végzettségedre és a megszerzett képesítéseidre.

Az álláspályázatok körül óriási a verseny, így fontos, hogy önéletrajzodat igényesen és naprakészen állítsd össze: máskülönben könnyen azt gondolják majd, a munkádat is hányavetin végzed. Ha a szakember tanácsait betartod, nagyobb eséllyel hívnak majd be személyes találkozóra a kiszemelt pozíciók kapcsán!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.