Szeretni csak azt lehet jól, aki önmagát is tudja jól szeretni

Azt akartam szeress, hogy kitöltsd az űrt a szívemben, és a szeretet ne csak egy tartalom nélküli elvont fogalom legyen. Azt akartam érts meg, fogadj el olyannak, amilyen vagyok. Tőled vártam a megváltást. Azt képzeltem te leszel a gyógyír beteg lelkemre. 

Nem így lett. Nem lehetett így. 

Azt akartam harcolj értem, hogy elhiggyem, értékes vagyok. Azt akartam, hogy szenvedéllyel telve ölelj magadhoz éjjel és nappal, mert annyira kívánatos vagyok. Életed szerelme akartam lenni, hogy megtapasztaljam a nagy, mindent elsöprő szerelmet. Ha képes lettem volna rá, kitöröltem volna minden korábbi kedvesed emlékét a szívedből, hogy nagyobb helyet foglalhassak el benne én.

Azt akartam legyél az, aki mellett nyugalomra találok. Aki miatt megértem, mennyire szerethető is vagyok valójában. Azt akartam hitesd el velem, az álmok valóra válthatók.

Hogy a te hitednek köszönhetően legyen végre önbizalmam és egészéges önértékelésem, s ne rettenjek meg többé, ha akadály gördül elém, utam közben.

Azt akartam annyira szeress, hogy melletted feléledjen bennem a vágy arra, hogy egy nap anya legyek. Hogy annyira szeresselek, hogy testi-lelki kapcsolódósunk legértékesebb kincse egy új élet legyen

Nem is szerettem sem azelőtt, sem azóta sem senkit úgy, mint téged. De magamat rajtad keresztül sem tudtam megszeretni. 

Pedig próbáltalak jól szeretni. De mindent elrontott, hogy túl sokat akartam tőled, mi több olyat, amit nem lehet teljesíteni. Hiába szerettél teljes szívvel, annyira, amennyire tőled telt, én csak azon a megsebzett módon tudtam viszonozni érzéseidet, ahogyan magamat is szerettem. Az pedig édeskevés volt, ezért el kellett válnunk egymástól. 

Ha tudtam volna már előtted jól szeretni azt, aki vagyok, talán maradtál volna. De egy sérült lelket, aki mástól várja a megmentést, nem lehet igazán, feltétel nélkül szeretni.

Nem lehet mástól várni, hogy betapassza lelkünk sebeit, csakis önmagunktól, és ma már biztos vagyok benne, hogy vannak klisék, amelyek igazak: Mielőtt mást szeretnél, előbb tanuld meg önmagad jól szeretni.

kép forrása: Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat. KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.