Mit jelent, ha nem hív?

Mit jelent, ha a férfi nem hív?, kérdezik a nők. Az okosak, képzettek, józan paraszti ésszel megáldottak, a fiatalok és a már nem annyira fiatalok is.

Kérdezik, mert kegyes hazugságot, bíztató kis csacskaságot akarnak hallani, hogy ne kelljen tudomást venni az egyszerű tényről, amit a szívük mélyén biztosan mindannyian tudnak. Arról, ami nyilvánvaló:

A férfi azért nem hív, mert nem akar hívni. Mert nem akar találkozni.

Amikor arról van szó, hogy a férfiak mit miért cselekszenek és miért viselkednek úgy, ahogyan, a nők logikája hajlamos megbolondulni. Pedig a férfiak egyszerű lények. A nők azok, akik a férfiak mondandóját és cselekedeteit bonyolult keresztrejtvénnyé változtatják.

Megkérdezik, miért nem hív? És válasznak az egyszerű, a logikus helyett ezerszer megtekert, bonyolult, lehetetlen variációt is kitalálnak. Pedig csak azért nem telefonál a férfi, mert már elvesztette az érdeklődését.

Ez a keserű igazság, amit el kell fogadni, akkor is, ha fáj.

Nincs olyan, hogy valaki napokig annyira elfoglalt, hogy nem tud 3 percet szánni egy hívásra vagy üzenetre. (Ha mégis, akkor is érdemes elfelejteni, mert akinek öt perce nincs egy telefonra, annak egy kapcsolatra sincs.)

És az sem igaz, hogy azért nem csörög, mert beteg. Hiszen mind tudjuk jól, egy férfi olyan, mint egy baba ha beteg, azonnal babusgatást, kényeztetést akar. Tehát telefonál.

Fel akartalak hívni, de elfoglalt voltam. Beteg voltam, és csak most kezdtem kilábalni belőle. Elutaztam.

Ugyan már! Ezek mind csak ócska kifogások. Ha egy férfi nem hív fel egy nőt, nem kell a telefon mellett várni a hívást. Egyszerűen tényként el kell fogadni, hogy már nem érdeklődik. Ha nem telefonál, nem tervez a nővel, mert ő már nem prioritás.

Csak néhány kifogást lehet elfogadni egy olyan férfitól, aki nem telefonál…

  • Kómában van valahol egy kórházban. ( Egyéb esetben a kórházban való tartózkodás nem okoz gondot, minden szobából lehet telefonálni.)
  • Börtönben van. (Kell egy kapcsolat egy bűnözővel?)
  •  Meghalt. 

A többi nem számít. El kell fogadni a tényt, hogy vége.

Ha a férfi nem telefonál, mert nem akar nagy jelenetet, vagy nem érzi úgy, hogy a kapcsolat elég fontos volt ahhoz, hogy a nő magyarázatot érdemelne, akkor jobb tovább lépni. Valakihez, aki látja, milyen a nő, a prioritási listája tetejére teszi… és csörög.

nyitókép: Image by wayhomestudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.