A természet szépségei varázslatos ékszereken – D’FlowArt

Adni jó. A tudományos magyarázat szerint azért, mert az agy örömérzetét serkentik a jótékony cselekedetek. „Jó érzés” vegyi anyagokat szabadítanak fel, például endorfint, ami köztudottan eufória érzetet ad, és oxitocint, ami a nyugalmat és a belső békét segíti elő.

De kit érdekel a tudományos magyarázat? A lényeg az, hogy másoknak adni nagyszerű érzés. Nem véletlen, hogy az öt szeretetnyelv közül az ajándékozás az egyik. Hiszen mi mással fejezhetnénk ki szeretetünket a másik felé, mint azzal, ha megajándékozzuk?

Persze ki is mondhatjuk, mit érzünk. Szánhatunk a másikra minőségi időt, megérinthetjük vagy tehetünk is érte valamit, de azért adni mégiscsak olyan jó!

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Az ajándékozás a szeretet, a törődés egyszerű, kézzel fogható gesztusa. Azt mutatja, hogy az illető gondolt a másikra akkor is, amikor az nem volt a közelben, és meg akarta találni a módját, hogy megmosolyogtassa. 

Az ajándék egy pillanat, egy élmény vagy egy érzés tárgyi jele. A szeretet szimbóluma. Azt jelenti: gondolok rád! Mindegy, hogy néz ki, mindegy, milyen értékes, saját kézzel készített vagy vásárolt – valójában a mögötte lévő gondolat számít.

Az ékszer gyakori ajándék, és ez nem véletlen. Egy gyönyörű ékszerrel – mely látványával értéket, szépséget sugall – kifejezhetjük szerettünk felé, hogy ő a legdrágább kincsünk, a legszebb számunkra. A választott ékszer a hűség, a szenvedély, az inspiráció, a bölcsesség, a remény üzenetét hordozza.

Szívesen választják a férfiak szerelmüknek, nők a barátaiknak, de gyakran kapják a gyerekek a szüleiktől vagy az édesanyák gyermekeiktől. Ékszert adni azt jelenti, hogy valamit adunk, amitől az emberek szépnek, fontosnak és kívánatosnak érzik magukat. Mi több, boldogság viselni őket.

Az ékszerek – főleg ha tudatosan, személyre szabottan választják ki őket – képesek megerősíteni a meglévő kötelékeket és (talán) helyrehozni a megromlottakat.

A gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók és medálok mindig is az elegancia és a nőiesség szimbólumai voltak. Kiemelik a nő szépségét és díszítik az arcvonásokat.

Igaz ez a D’FlowArt mesés, egyedi ékszereire is, melyek nagy türelemmel, gondos odafigyeléssel, és a valóság sajátos feldolgozásával készülnek.

Az ékszereimet és könyvjelzőimet részletekbe menő kivitelezés, minőség, stílus és egyediség jellemzi. Szívvel-lélekkel alkotok, számomra öröm odaadni a lelkem egy apró darabját azoknak, akik ezt értékelni tudják. Az ékszereimben benne van az időm, a teljes figyelmem, és a szívem egy kis darabja

– árulta el Benedek Dolli, aki 2009 óta foglalkozik ékszerkészítéssel, az utóbbi időben pedig könyvjelzőkkel is. Nagyrészt a természet szépségeit örökíti meg, de szívesen fogad más elképzeléseket is, melyeket aztán stílusos és modern formában örökít meg.

Az ékszerek megszületésében szerepet játszhat akár egy finom illat, vagy egy jól eső dallam, melynek hatására hirtelen bevillan valami, amit úgy érzem, meg kell alkotnom. Először magamnak. Aztán pedig annak, aki tud vele azonosulni

– mesélt a csodás ékszerek születéséről a D’FlowArt művésze, akinek célja, hogy a hétköznapok és a különleges események is emlékezetesebbek legyenek egy-egy általa készített ékszerrel.

Egy kiscica, egy mesebeli gomba, egy őszi pillanat, egy születésnapos kedvenc virága – csak néhány azok közül a varázslatos motívumok közül, amelyek megtalálhatók a D’FlowArt motívumai között.

Dolli hisz abban, hogy az érzések, az álmok, a vágyak is megjelenhetnek egy-egy alkotásban – el is követ mindent, hogy megrendelői a saját érzéseiket viszontlássák alkotásaiban.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok arról, hogy az ékszereimet, könyvjelzőimet átjárja valami különös hangulat, hogy érződik rajtuk a szeretet és a gondoskodás

– árulta el Dolli, aki továbbra is igyekszik majd megtölteni alkotásait érzelmekkel és hangulatokkal.

Való igaz, az ékszereket divatból hordjuk, ám olykor egy-egy darab egy életen át elkíséri viselőjét, s nem csak igazi örömet okoz neki, de ugyanolyan fontosnak fogja tartani, mint a hozzá kapcsolódó emlékeket.

A szavak szépek, de a szeretet fizikai ábrázolása – egy személyre szabott, szép ékszer, amit a kezünkben tarthatunk, viselhetünk – sokkal valóságosabbnak tűnik.

És szebben ragyog ezer szónál.