Néha tudni kell elengedni

Tiszta varázslat rejlik abban, ha szenvedélyesen rajongunk valamiért. Legyen az egy férfi, egy terv vagy egy jövőkép. Csodálatos, ha van olyan dolog az életünkben, ami motivál, amitől a lelkünk ragyogni tud. Ám sajnos a dolgok változnak, az életnek néha más tervei vannak, és az, amit annyira el akartunk érni, lassan elúszik. 

Van, amikor harcolni kell az álmokért. Van, hogy nem szabad feladni, és a kitartás meghozza a gyümölcsét. De van, hogy el kell engedni, ami nem megy. Előfordulhat hogy előnyösebb feladni, mint egy helyben megrekedni és megpróbálni megvalósítani egy álmot, ami nem válhat valóra.

Mi a jobb – nyomorultnak lenni egy elérhetetlen célt hajszolva, vagy változtatni és egy sikerrel kecsegtető álmot választani?

Bizony, néha a feladás a kulcsa annak, hogy az élet új fejezetet nyithasson.

Nem kudarc lemondani valamiről, ami korábban boldoggá tett, de mára nem tesz azzá. Nem kell ragaszkodni ahhoz, ami csak kínt okoz.

Az olyan célok elengedése, amik miatt már nem érzünk elégedettséget, gyakran segít meglátni a jobb lehetőségeket. Ráébreszt arra, hogy sokkal értékesebb hűnek maradni önmagunkhoz, mint ragaszkodni egy olyan tervhez, ami már nem tűnik jónak. 

Magunk mögött hagyni egy álmot, ami már nem ad értéket, nem veszteség. Sokkal inkább nyereség, hiszen helyet hagyunk egy új álomnak, amitől újra egésznek érezhetjük magunk, amitől új lendületet kaphatunk. 

Bizonyos értelemben segít elengedni a múltat, és tárt karokkal fogadni a jövőt.

Vannak, akik egész életüket azzal töltik, hogy keresik önmagukat. Ugyanazokhoz a célokhoz ragaszkodnak, és nem ismerik fel a változás értékét. Pedig a változás mindig elkerülhetetlen. Tehát ahelyett, hogy dacolnánk vele, és makacsul energiát pazarolnánk egy olyan álomra, ami csak szenvedést okoz nekünk, inkább próbáljunk nyitottabbak lenni az új kezdetekre. Ehhez ugyan ki kell lépni a komfortzónából, de gyakran kiderül, hogy pontosan erre van szükség.

Sosem szabad elfelejteni: minden végben ott a kezdet. És néha feladni valamit a legjobb, amit tehetünk, önmagunkért és az új lehetőségekért.

Image by pressfoto on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.