Készen állsz egy új kapcsolatra?

Ismered a lemezt, ami újra és újra lepörög, amikor valaki párt keres? Tudod, a ,,majd amikor nem is keresed, rád talál a szerelem” címűt. Igen, ez a jól bevált szöveg azoknak, akik reménytelenül vágynak a szerelem után, kergetik, próbálkoznak, ezerszer is regisztrálnak a társkeresőkre, szépen költözve társasági eseményekre járnak, elolvassák a szerelmi horoszkópot… aztán nem történik semmi.

Ekkor mondják nekik a barátaik meg az online lapok, hogy engedjék el, mert a görcsös akarás nem vezet semmire.

És tulajdonképpen igazuk is van, mert van az elcsépelt klisében igazság. A görcsös akarás nem vezet sehova. Ám, ha megbékélsz magaddal, elengeded a kényszert és élvezed azt, amid van, tényleg van rá esély, hogy bekopogjon a szerelem.

Mert az igazából akkor érkezik, amikor készen állsz rá.

Akkor, amikor a korábban még fájdalmat okozó kemény kritikák a külsődre vonatkozóan már nem zavarnak. Amikor büszke vagy arra, aki vagy, és nem akarsz változtatni semmit a testeden – különösen nem valaki más kedvéért.

Amikor már tisztában vagy azzal, hogy a kapcsolatra vágyás nem ugyanaz mint a kapcsolatra való igény. Mikor örülnél egy társnak, de egyedül is tökéletesen képes vagy mindent megoldani.

Amikor már tudsz és akarsz is kompromisszumot kötni, amikor hajlandó vagy egy kis teret teremteni a lelkedben, hogy befogadd és elfogadd egy másik ember véleményét, szokásait. 

A szerelem akkor érkezik meg, amikor már nem ítélkezel mások felett.

Amikor teljes szívedből elfogadod, hogy az emberek olykor elkeserítenek, és néha csalódást okoznak. Nem várod el, hogy körülötted mindenki mindig a megfelelő módon csinálja a dolgokat. Megérted, hogy az emberek hibáznak, és tudod, hogy ez így van rendjén. Amikor türelmesen lehetőséget adsz azoknak, akik érdeklődnek irántad, hogy bebizonyítsák, megérik a kockázatot.

Amikor egy hirtelen randevúnak tudsz örülni, fel tud villanyozni, de a kudarc nem keserít el, legfeljebb megmosolyogtat. Amikor hiszel magadnak és a vészjelzéseidnek, és elköszönsz a partneredtől a legelső gyanús pillanatban, és nem mentegeted csak azért, hogy végre legyen veled valaki.

Biztosan rád talál a szerelem, ha nem azért keresel kapcsolatot, hogy valaki pótolja a hiányzó részed, hanem azért, mert készen állsz arra, hogy elmondd a történeteidet, megoszd a fájdalmaidat, és elmeséld a jövőre vonatkozó reményeidet valakinek.

Amikor készen állsz rá.

Woman nature photo created by svetlanasokolova – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.