Nem tudod elengedni az exed?

Az az elképzelés, miszerint egy kapcsolatból való továbblépés és az ex elengedése egyszerű, nem mindig helytálló. Van, amikor nagyon is nehéz. Hiszen szeretted őt, sok időt és energiát fektettél a kapcsolatba, így az elengedés, főleg, ha a szakítást nem is te akartad, időbe és erőfeszítésbe kerül. 

Íme néhány tipp az újrakezdéshez:

Engedd el a fantáziát

Annyira könnyű azt gondolni, hogy az exed egy isten, akinek nincs párja, és a kapcsolatod csupa napsütés és szivárvány volt, de ha ezzel az egyértelműen hamis narratívával becsapod magad, az megakadályozza, hogy továbblépj, és elengedd azt, ami volt. 

Persze voltak jó idők, de nem elég ahhoz, hogy működjön a kapcsolat. Vedd tudomásul, hogy vége, és valamiért nem vagytok megfelelőek egymásnak.

Fogadd el az érzelmeid normálisnak

Nem szégyen beismerni, hogy szomorú, csalódott, dühös vagy a szakítás után, sőt, minden egyéb érzésedet sem szégyen beismerni. Ha megpróbálod eljátszani, hogy téged teljesen hidegen hagy a szakítás, és úgy teszel, mintha nem érdekelne, az nem segít, és végül visszavet a gyógyulás útjáról. Fogadd el a nehéz érzelmeket, hagyd, hogy átfussanak rajtad, ez az egyetlen kiút a fájdalomból.

Beszélj az érzéseidről

A továbblépés folyamata nehéz és hosszadalmas lehet, ezért jobb, ha támaszkodsz azokra, akiket szeretsz, és akik szeretnek téged. Beszélj a szüleiddel, testvéreiddel vagy legjobb barátaiddal arról, hogy mi jár a fejedben és a szívedben, és hogy hogyan boldogulsz. Ott lesznek, hogy bátorítsanak és tovább lökdössenek a nehéz napokon, vagy felvidítsanak, ha arra lesz szükséged.

Foglald le magad

Ha tovább akarsz lépni, a legjobb, ha lekötöd magad valamivel. Természetesen nem kell a nap 24 órájában pörögnöd, hogy ne kelljen az érzéseiddel törődni, hiszen az, mint már mondtuk, visszaüt. Azonban az egyetlen dolog, amit semmiképpen nem szabad megtenned az, hogy elhagyod magad. Nem hasznos, ha minden nap a kanapén fekve bámulod a kettőtökről készült képeket a telefonodon. 

Vagy legalábbis megakadályoz abban, hogy szánalmasan a múltat sirasd.

Határozd meg, mit tanultál a kapcsolatból

Az egyik legjobb módja annak, hogy feldolgozd egy kapcsolat végét, és ne lásd kudarcként, az az, ha átgondolod mindazt, amit tanultál belőle. Minden kapcsolat megtanít valami létfontosságú dolgot, amit magaddal vihetsz a következő kapcsolatodba. Gondolj arra, hogy mit kaptál, és hogyan változtál meg miatta. Ez segíthet némi perspektívát nyerni.

Ne hibáztass senkit

Ha folyamatosan hibást keresel azért, amiért véget ért a kapcsolatod, az biztos módja annak, hogy ne tudj továbblépni. Ha azt gondolod, hogy minden a te hibád volt, vagy minden az ő hibája, és még mindig együtt lennétek, ha… na, ez az, amit abba kell hagyni. Ez nem segít, és biztosan nem változtat a köztetek fennálló helyzeten. Inkább engedd el, vegyél egy mély levegőt és végre… lépj már tovább.

Bármit is csinálsz, ne maradj vele kapcsolatban

Csábító, ha folyamatosan követed őt a közösségi médiában, hogy lásd, mire készül, és milyen az élete most, amikor nem vagy benne. Csábító, de ne csináld! Miért akarod kínozni magad? A vele való kapcsolattartás nemcsak megakadályozza, hogy új életet kezdj, de egy már halott kapcsolat iránti megszállottság tüzét is táplálja. Tégy magadnak egy szívességet, tiltsd és töröld mindenhonnan, ahonnan csak tudod. Talán egy nap barátok lehettek, de most nincs itt az ideje.

A szakítás nem könnyű, de megkönnyítheted magadnak. Már vége. Nincs mit tenni. Fordulj arccal az új élet felé!

Couple kiss photo created by user15285612 – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás
  1. Pfff.
    Ugyanezeket végig csináltam.
    Nem segít a fordulj arcal az új élet felé!
    4 éve, hogy vége. Mégis ő az első, és utolsó gondolatom is minden nap. Álmaimban is szerepel.
    Úgy érzem ez már így marad, amíg még élek.

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.