Kapcsolatban másról fantáziálsz? Normális ez?

Az a szép idegen megint rád néz; összefonódik a tekintetetek, és a szikra egyenesen a gyomrodba vág. Az agyad vadul kattog…, gyorsan elképzeled, hogy kettesben bejelentkeztek a legközelebbi szállodába, és… De várj… hiszen te már kapcsolatban vagy. 

Vajon mikor válik egészségtelenné a valaki másról való fantáziálás? És mit lehet kezdeni ezzel?

Miért fantáziálsz idegenekről?

Amikor boldog, szeretetteljes kapcsolatban élsz, és mégis valaki új emberre gondolsz, vészharangok csendülhetnek meg a fejedben. Mielőtt azonban az önbizalomhiány és a rossz helyen lévő bűntudat örvényébe keverednél, szánj egy percet arra, hogy felismerd: a fantáziálás nem katasztrófa!

A fantáziálás normális! Az emberek fantáziálnak, mert ez az emberi tapasztalat egészséges része. Bár nem minden embernek vannak szexuális fantáziái, a lakosság legnagyobb részének vannak. Egyáltalán nem jelentenek sem hűtlenséget, sem megcsalási szándékot. Csupán gondolatok.

A fantáziálás előnyei

Egy fantázia rengeteg előnnyel járhat. Ha valakiről fantáziálsz, a szexuális életed egy teljesen új dimenziót kap. 
– A gondolatok felizgathatnak, ami jó hatással lehet a valódi szexuális életedre. Ha szabadjára engeded a képzeleted, az segíthet a hangulat megteremtésében.    
– A fantáziák segítenek megfejteni a magad előtt is titkolt vágyaidat. Ahelyett, hogy ezeket a fantáziákat helytelennek ítélnéd, gondold át, mit mondanak el az igényeidről. 
– A fantázia lehet egy szerepjáték inspirációja, ami ugyancsak fellendítheti vagy akár újra is élesztheti a szexuális életet.

Vajon mit jelent, ha fantáziálsz?

Sokan megijednek saját fantáziájuktól. Mi van, ha rossz dolgot jelentenek?

Nem kell megijedni! Az, ha valaki másra gondolsz, nem jelenti azt, hogy fel akarod adni a kapcsolatod. Valószínű, hogy az egész egy múló gondolat nem több. Nem jelent semmit.
Az igazság az, hogy sok párból hiányzik a kreativitás a hálószobában, és vannak, akik úgy érzik, hogy a dolgok egyhangúvá váltak, így szexuális életük monotonná vált. Ha te is így vagy ezzel, ne feledd: A szexuális fantáziák segíthetnek, ha a fantázia után a pároddal egymással valósítjátok meg azokat.

Hogyan lehet megszabadulni a nem kívánt fantáziáktól?

Egy szexuális fantázia rögzülése, főleg, ha nem akarod, kimerítő és aggasztó lehet. Ilyen esetekben érdemes felkeresni egy szakembert, ám még ebben az esetben is jó észben tartani – a gondolat nem egyenlő a cselekvéssel.

Sensual photo created by alexvolot – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.