5+1 hasznos tipp pároknak, akik életben akarják tartani a kapcsolatukat

Akár boldog házasságban élsz, akár párkapcsolatban, érzelmi hullámvasúton vagy monoton megszokásban, mindig van mód egy kapcsolat javítására. Csupán tudatosság, kitartás és odafigyelés kell hozzá.

Íme néhány hasznos tipp, aminek betartásával javulhat az ellaposodott, döcögős párkapcsolat is.

Felesleges vitatkozni apróságokon

Veszekedés a mosáson, azon, hogy ki takarította ki utoljára a fürdőszobát, vagy kinek kell kivinnie a szemetet? A párok 80%-a a házimunkáról vitatkozik, de ez nagy butaság. A felnőttek felnőttként kezelik a párjukat. Senki nem szereti, ha úgy bánnak vele, mint egy gyerekkel. Ne utasítgassuk a párunk, ne vonjuk kérdőre apróságok miatt. A felnőttek megtalálják a módját, hogy kifejezzék a vágyaikat, ugyanakkor megadják egymásnak a szabadságot.

Kellenek az őszinte beszélgetések

Ha évek óta élünk egy kapcsolatban, könnyen felveszünk rossz szokásokat. Előfordulhat, hogy nem figyelünk oda, mikor a másik beszél valamiről, vagy automatikus válaszokat adunk gondolkodás nélkül. Pedig egymás meghallgatása nagyon fontos. Sokat erősít egy kapcsolaton, ha őszintén beszélünk egymással.

Fontos a fókusz

Oké, szóval végre leültünk – zavaró tényezők nélkül – beszélgetni. Most mi legyen? Természetesen oda kell figyelnünk egymásra! Ha 5 perc is, akkor abban az 5 percben is. Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha folyamatosan félbeszakítjuk a párunkat. Hallgassuk meg, ha kéri, adjunk tanácsot. A lényeg, hogy tényleg figyeljünk oda. Akkor is, ha más dolgunk van, akkor is, ha sietnénk.

 Se kütyü, se semmi más. A beszélgetésnél csak egymásra figyeljünk.

Hálásnak kell lenni a párunkért

Magától értetődőnek vesszük a párunk, csak azért, mert már régóta velünk van? Ez elég nagy hiba. Akármilyen régi is egy kapcsolat, nem szabad elfeledkezni arról, hogy kimutassuk, mennyire értékeljük a másikat. A napi monoton, az aggodalmak és az egyéb teendők mind-mind akadályozhatják, hogy tudassuk párunkkal, mennyire értékeljük őt. Pedig még egy-egy kicsi utalás, bók is nagyon fontos lehet, megváltoztathatja a kapcsolat légkörét.

Időt kell szánni az intimitásra

Egy új kapcsolatban az intim együttlétek mindennaposak. De idővel egyre kevesebbet bújik össze a pár. Pedig az együttlétekre fontos időt szánni, sőt, prioritást kell élveznie. Az intimitás elvesztése azt jelentheti, hogy elveszik a kötődés, ez pedig a kapcsolatra nézve nagyon kockázatos.

Ahhoz, hogy a szex folyamatos legyen a kapcsolatban, tudatosságra és sok érzéki, szórakoztató élményre van szükség. Időt kell szakítani egy kicsi flörtölésre, érintésre, randevúzásra a párunkkal, legyenek közös hétvégék, kettesben töltött programok, hogy életben tartsuk a lángot.

Ki kell próbálni valami újat a hálószobában

Ha a libidó csökken, előfordulhat, hogy unni kezdjük a régi rutint. Mindannyian vágyunk az újdonságokra és az izgalmakra, ezért érdemes átgondolni, hogy ezt hogyan csempészhetjük be a hálószobába. Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy felrázzuk az ellaposodott hálószobai rutint. Nagyszerű ötlet lehet új dolgokat kipróbálni.

Például kipróbálhatunk egy jó masszázst, vásárolhatunk erotikus játékokat vagy kísérletezhetünk is – persze csak úgy, hogy mindkét fél élvezze. Néha jó móka lehet pusztán egy szexi ruhát felvenni, és körbejárni a hálószobát, hogy meglepjük a párunk. Az új élmények gazdagíthatják a kapcsolatot.

Young couple photo created by lookstudio – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.