Egy elhibázott házasság története – Elton John és Renate Blauel

Amikor az ember egy nap arra ébred, hogy folyamatosan rombolja testi-lelki egészségét mindenféle tudatmódosító szerrel, változást akar. Hiába vállalta fel az akkor már világhírű énekes a nyilvánosság előtt, hogy mindkét nemhez vonzódik, ez nem enyhített szorongásán. Mint sokan mások is, Elton is arra jutott, hogy ahhoz, hogy jó útra térjen és lenyugodjon, családot kell alapítania. Volt is a környezetében egy fiatal, csinos hangmérnöknő, akivel az egyik albuma felvételein találkozott.

Elvitte a nőt három randevúra, majd mikor Ausztriában turnézott, megkérte Renate kezét, és az igent mondott.

Az eredetileg német származású volt stewardessnek nem ez volt az első merész lépése élete során. Tulajdonképpen éppen úgy vágott a hangmérnöki kurzusba is annak idején, otthagyva a felhők feletti életet, mint ahogyan igent mondott. Azt nyilatkozta, nem zavarja, hogy Elton biszexuális. Na persze az emberek elkezdtek suttogni, hogy nyilván az anyagi és karrierbeli támogatás is jól jöhet leendő férjétől…

Ayztán a pár 1984. február 14-én összeházasodott.

Mivel hirtelen történt az esemény, sokan nem tudtak részt venni a nagy napon. Persze így is akadtak olyan hírességek, mint Olivia Newton John, akik megjelentek. Ott volt Elton exe is, John Reid, aki egyébként a menedzsere volt, és ráadásul a násznagya.

Renate egy ausztrál divattervező ruhakölteményét és egy 64 karátos szív alakú gyémánt nyakláncot viselt a nagy napon. Elton levendula színű öltönyt vett magára. Mindenki úszott a pezsgőben, a kaviárban aznap.

Az ifjú pár boldognak tűnt, de ahogy vége lett a ceremóniának, útjaik elváltak.

Legalábbis az ágyon nem, és a hálószobán sem osztoztak. Igaz, egymás mellett lévő szobában aludtak. A reggeliző asztalnál is csak egy darabig futottak össze. Aztán már ott sem. Mindketten járták a maguk útját. Elton ugyanúgy élt, mint ahogy a házasságkötés előtt. Semmit nem változtatott rajta az, hogy lett egy felesége.

Négy évvel később, Elton negyvedik születésnapján már nem is vett részt Renate.

Nem sokkal később beadták a válókeresetet, és a hölgy eltűnt a nyilvánosság elől. Ugyan Elton akkor a sajtónak azt mondta, hogy jó barátokként váltak el, 1997-ben elismerte, hogy bármennyire is szeretett volna, nem tudott jó férj lenni. És semmit sem bán annyira, mint azt, hogy megbántotta azt a csodálatos nőt, aki a kezét adta neki.

kép forrása: Freepik

Majd hozzátette, számára mégsem volt járható út az, hogy megjátssza magát. Mert bármennyire is bántották érte a szülei, ő nem volt sosem biszexuális, csak homoszexuális. Vállalnia kellett magát, kitörve a felé támasztott vélt vagy valós elvárásokból.

Ennek ára lett a Renate-vel való szakítás.

Hogy azóta mi lett a hölggyel, nem tudni pontosan. Az biztos, hogy a váláskor jelentős összeget kapott, de karrierje, mint hangmérnök nem ívelt felfelé. Talán látta, mikor 2014-ben Elton és David Furnish esküvőjén, amit 24 év együtt töltött idő után tartottak meg, Elton megemlékezett róla. kedves, szeretetteljes szavak kiséretében.

kiemelt kép forrása: Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.