Amit a férfi, és amit a nő akar a házasságban

Mi a boldog és hosszan tartó házasság titka? Röviden csak ennyi: meg kell tanulni azt a fajta őszinte szeretetet, ami nem akar nyerni, csak adni.

A férfiaknak és a nőknek nagyon eltérőek a vágyai, igényei egy kapcsolatban, ami nem meglepő, hiszen férfi és nő teljesen más. A sikeres házasság alapja az, hogy ezeket az igényeket ismerjük és elfogadjuk.

8 dolog, amire a nőknek szüksége van egy házasságban

Image by senivpetro on Freepik


Ő kell, hogy az első legyen a fontossági listán. A feleségnek éreznie kell, hogy fontosabb, mint az üzlet vagy a munka, és különösen fontosabb, mint az anyós, a gyerekek, a barátok, a sport és a hobbi.

2. Intimitásra van szüksége. Amikor a nő stresszes és túlterhelt, mert egész nap problémákat oldott meg, szervezett, intézkedett, logisztikázott, miközben minden határidőt igyekezett betartani, tudnia kell, hogy este élvezhet egy kis meghittséget anélkül, hogy a párja magyarázatokat követelne vagy előadásokat tartana. Más szóval, nem kioktatásra, csak értő és támogató fülekre van szüksége.

3. Szüksége van rá, hogy a férfi érzelmileg elérhető legyen a számára. A nyílt vagy akadálytalan kommunikáció rendkívül fontos a nő számára, és hogy a párja ne legyen távolságtartó kőszikla, hanem érzelmileg elérhető legyen számára.

4. Meg kell dicsérni. A sikeres házasság fontos eleme, ha a férfi gyakran elismeri és megdicséri a nő munkája során elért eredményeit, mert így a nő érezheti, hogy értékes része a férfi életének.

5. Fontos, hogy a nő segíthessen. A nőnek fontos, hogy a férfi életének, ,,csapatának” része legyen, hogy hozzájárulhasson a számára fontos dolgokhoz anélkül, hogy a párja kioktatná vagy elutasítaná.

6. Szüksége van a védelmedre. Nem csak a testi sérülések miatt, hanem mások bírálata miatt is. Tudni akarja, hogy a férfi érte van és fedezi a hátát, bármi történik is.

7. Fontos éreznie, hogy számít a véleménye. A nőnek tudnia kell, hogy véleménye értékes, akár vállalkozásról, munkáról, tervekről van szó. Hogy a párja megvitatja vele a döntéseit, kikéri a tanácsát.

8. Legyen a párja karakteres és feddhetetlen ember. Bár a hercegre fehér lovon a legtöbb nő nem vágyik, egy nemes lovag mindig jól jön a háznál, azaz a nőnek szüksége van rá, hogy a párja olyan férfi legyen, akire a fia felnézhet, és amilyenhez hasonlóhoz a lányát is férjhez adná.

Image by Freepik


8 dolog, amire a férfiaknak szüksége van egy házasságban

És mire vágynak a férfiak? Nos, röviden, a legtöbb férfi azt szeretné, hogy nagy becsben tartsák, és hősként tekintsenek rá – még akkor is, ha hibázik.

Bővebben:

1. Ne kapjon folyamatosan változásra ösztönző kritikákat. A nők azt gondolhatják, hogy kemény kritikáik javítanak a férjükön, és jobbá teszik őket. Dehogy! A kritikájuk valójában csak elutasításra ösztönzi a férfit, ami haraghoz vezet.

2. Teremtsen a feleség biztonságos teret a nyílt és érzelmileg őszinte párbeszédhez. A férfi számára fontos, hogy a felesége ne kritizáljon, hanem tisztelettel, odafigyelve kommunikáljon.

3. Kapjon elismerő szavakat. Semmi nem olyan fontos egy férfi számára mint, hogy hallja, ahogy a nő biztosítja, hogy fantasztikus. Legyen az otthon egy olyan biztonságos hely, ahol azokat a kritikus hangokat, amiket a munkahelyén hall, elnyomja a párja megerősítésének megnyugtató hangja.

4. Legyen a szex készséges. Amikor a feleség készségesen és szenvedélyesen szeretkezik a férjével (szenvedélyesen, nem passzívan), és alkalmanként kezdeményezi is a cselekményt, ez a férfi számára azt jelenti, hogy a párja szereti, és tudatában van annak is, mennyire fontos a férfi számára a testiség egy kapcsolatban.

5. Lehessen férfi. Ha egy nő megengedi, hogy a férfi férfi legyen anélkül, hogy anyáskodna felette, hagyja, hogy az legyen, akinek született, anélkül, hogy meg kellene javulnia, akkor a férfi gyakrabban jön ki a barlangjából és vesz részt a nő életében anélkül, hogy elveszítené férfiasságát.

6. Maradjon meg a saját tere. Ha a férfi és a nő vitázik, a nők hajlamosak az azonnali konfliktusmegoldásra. A férfi azonban teret és időt akar. Vissza kell húzódnia, és fel kell dolgoznia a gondolatait. Ezt a teret kell megadni neki.

7. Legyen a nő vonzó. A férfiak számára fontos a külalak, de a vonzalom nem csak annyiban merül ki, hogy a nő nézzen ki jól. Egy érett férfi vágyik arra, hogy a társa legyen önazonos, legyen életszerető, ismerje és szeresse önmagát, ragyogjon – kívül és belül is.

8. Legyen teljes a nő mellette. Mi lehet vonzóbb a férfi számára, mint egy boldog és örömteli nő? Ha a nő ragyog, az erőt ad a férfinak is. 

Ha a férfi és a nő együtt oldja meg a problémákat, együtt küzd és növekszik, akkor elér egy érett, érzelmileg egészséges kapcsolatot, ahol nő és férfi egyaránt elégedett. Ez a jó házasság titka.

nyitókép: Image by senivpetro on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.