5+1 ok, amiért érdemes együtt élni házasság előtt

Régen a házasság előtt nem élhettek együtt a párok. Ma már ez elképzelhetetlen lenne, hála istennek. Ki akarna a teljes ismeretlennel házasságot kötni? Még a mondás is azt mondja: Lakva ismerszik meg az ember. Máskülönben honnan tudhatná bárki, hogy valóban hosszú távon összeillik-e a másikkal, ha azt sem tudja, milyen minden nap mellette ébredni, és minden este mellette elaludni? 

Számtalan okot tudnánk felsorolni, miért érdemes együtt élni a boldogító igen kimondása előtt. Ezek közül most íme 5+1:

Image by lookstudio on Freepik


Teljes képet ad arról, mire számíthatsz

Megdöbbentő, hogy egy emberről mennyi minden nem derül ki az összeköltözésig, ám azután a titkok nem maradnak titkok többé. Lehet, hogy rájössz, hogy azok az aranyos kis szokások, amiket eddig kedveltél, együtt lakva már nem is olyan aranyosak, vagy hogy az elképzeléseitek, a mindennapi szokásaitok homlokegyenest ellenkezőek. A kis problémák összecsiszolhatók, de előfordulhat, hogy vannak olyan jelentős különbségek, amikről jobb tudni még az ,,igen” kimondása előtt.

A válás sokkal drágább, mint a kiköltözés

Vannak olyan problémák, amik jelentős gondot tudnak okozni és amik gyakran csak egy fedél alatt élve derülnek ki. Előfordulhat, hogy ezek a gondok nem orvosolhatók, és végül szakításhoz vezetnek az első pár hónapban. Ha a dolgok nem stimmelnek, az jobb, ha még együttélés alatt derül ki, és nem a házasság után. Kiköltözni könnyebb, mint válni.

Reális képet ad arról, hogy milyen lesz a házasélet

Sok pár reménykedik a tökéletes idillben, ám az igazság az, hogy nincs tökéletes élet. Ha együtt élsz a pároddal szembesülhetsz a mindennapok hullámvölgyeivel, nehézségeivel. Kiderülhetnek a buktatók, és azok a hibák, amiken nem árt javítani. Az együttélés segít meglátni a valós képet, megmutatja milyen lesz az élet a házasságkötés után.

Image by Racool_studio on Freepik

Jobb képet adhat a felelősségek megosztásáról

Sok mindennel egyetemben, nem lenne túl szerencsés, ha csak a házasságkötés után derülne ki, a párod hozzáállása a háztartási munkákhoz, a felelősséghez, a költségek megosztásához teljesen más, mint a tiéd. Már az együttélés alatt fel lehet osztani, ki főz és mosogat, ki vásárol be és ki mennyit ad bele a rezsibe.

Az együttélés egy próbatétel, de szükséges a házasság előtt

Ha bárkivel együtt élsz, az próbára teszi a határaidat és az adott személlyel való kapcsolatodat. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz együtt élni a pároddal, akkor semmiképpen ne házasodj meg. Az együttéléshez elkötelezettség kell. Ki kell derülnie, tudtok-e csapatban dolgozni, tudtok-e kompromisszumot kötni, tudtok-e alkalmazkodni.

+1: És még a szex is több

Gondold át. Mivel együtt éltek, nem kell taxit hívni, szobát bérelni vagy besurranni. Tehát számíts arra, hogy szex gyakrabban lesz. Oké, talán ez az egyik legkevésbé fontos ok, amiért együtt kell élni, mielőtt összeházasodnátok, de ettől még jogos ok.

nyitókép: Image by Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.