5 ígéret, amit idén tarts be – saját magadnak

Annyi mindent megígérünk magunknak életünk során. Okosabbak, bölcsebbek leszünk, nem dőlünk be egy kedves mosolynak, egészségesebben élünk, többet pihenünk, jobban odafigyelünk a barátainka. Azán az élet olykor bedarál bennünket, és a magunknak tett ígéretek elmaradnak.

Idén legyen másképp. Ígérj meg magadnak öt dolgot – és most tartsd is meg őket. Kis erőfeszítés csupán, mégis minőségi javulást fog hozni ez a néhány változás az életedben.

Ígérd meg, hogy barátként kezeled magad!
Mindannyiunknak megvan a saját belső világa, és ez nem mindig békés és kiegyensúlyozott, hiszen folyamatosan meg akarunk felelni egy láthatatlan mércének. Szeretnénk növekedni, jobbak akarunk lenni és ezért néha rendkívül kemények vagyunk önmagunkkal szemben. Persze törődünk magunkkal, hiszen odafigyelünk magunkra, hajtunk, küzdünk, fejlődünk. Csak eközben elfelejtünk egy fontos dolgot – kedvesnek lenni önmagunkkal.

Olyan nagy nyomást gyakorlunk magunkra, hogy tökéletesek legyünk, hogy közben nem maradunk önazonosak. A hajtásban elveszik önmagunk szeretete, igazi énünk.
Úgyhogy idén tedd meg: legyél kedvesebb magadhoz! Mit veszíthetsz?

EZ IS ÉRDEKELHET: 5 DOLOG, AMIVEL 40 ÉVESEN NEM VAGYOK HAJLANDÓ FOGLALKOZNI

Ígérd meg magadnak, hogy elengeded a majdnemeket!
Ne elégedj meg kevesebbel, mint amit megérdemelsz. Ne fogadd el, ha valami csak majdnem. Csak majdnem jó, csak majdnem szeret, csak majdnem kedves. Ha te adsz teljes szíveddel, ugyanannyit várj is vissza. Engedd el azokat az embereket, akik miatt úgy érzed, hogy feláldozod mindazt, amire vágysz. Engedd el a félelmeid, amik miatt ragaszkodsz a fájdalmashoz, a rosszhoz, ahelyett, hogy kilépnél és búcsút mondanál. Engedd el a végtelen várakozást – a várakozást arra, aki sosem viszonozza érzelmeid.
Ígérd meg, hogy idén kiállsz a szívedért!

Ígérd meg, hogy elhiszed, semmi sem túl jó neked!
Bárki bármit mond, eljött az ideje, hogy elhidd, méltó vagy mindenre, amit szeretnél, és nem kérsz túl sokat. Nem könnyű, mert a világ sokszor próbál megtörni, és bebizonyítani, hogy nem vagy elég, de ne törődj vele. A kételyek, félelmek ellenére csak légy bátor, és merj hinni magadban!

Elég jó vagy – jó bármihez, ezt soha ne feledd! Valahányszor úgy érzed, hogy bekúszik a kétely, emlékeztesd magad.
Ígérd meg, hogy idén végre elhiszed, hogy méltó vagy. Mindenre!

Ígérd meg, hogy emlékezteted magad arra, milyen messzire jutottál!
Amikor úgy érzed, hogy lemaradsz, gondolj vissza életed minden olyan pillanatára, amikor ugyanezt érezted. Emlékszel még, azokban a helyzetekben mennyi mindent tanultál önmagadról? Természetesen egy olyan társadalomban, ahol mindenkivel azt hitetik el, folyamatosan előre kell haladni, egy olyan társadalomban, ami olyan nagy értéket tulajdonít a külső eredményeknek, nehéz hinni a magunk fejlődésében. De ilyenkor csak állj meg egy pillanatra és nézz vissza. Emlékszel honnan indultál? Látod, hol tartasz most?

Ígérd meg, hogy többé nem hasonlítod magad másokhoz!
Az elmúlt években mindannyian még jobban az életünk részévé vált a közösségi média, mint az élet megtapasztalásának eszköze. Az olyan alkalmazások, mint az Instagram és a TikTok teletömik az életünk rengeteg stimulációval, nézőponttal és az álemberek áléletének illusztrációjával, és bár tudjuk, hogy a közösségi média nagy része kitalált és hamis, nehéz ettől elszakadni. Nehéz egy kicsit nem szomorúnak érezni magunk. Nehéz, hogy ne érezzük magunkat egy kicsit csüggedtnek vagy magányosnak, amikor gyönyörű videókat látunk boldog párokról a hírfolyamainkon.
Ez emberi dolog. De nem feledhetjük, és te se feledd el, ez nem valóság. Ne hasonlítsd a saját életed egy hamis képhez. Semmi nem olyan fényes, mint amilyennek látszik.  
Ne hasonlítsd össze ezt az utad senki máséval, mert az a sajátod. És semmivel sem rosszabb, mint másé!

EZ IS ÉRDEKELHET:



Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.