A manipuláció nem szerelem

A manipuláció nem szerelem. A féltékenység nem szerelem. Az irányítás nem szerelem.

Az a partner, aki szeret, értékeli a párja ítélőképességét. Bízik benne, hogy helyes döntést hoz, anélkül, hogy szükségét érezné a beavatkozásnak. Ismeri a párját, de nem tudja és nem is akarja megmondani, mit tegyen, mit akarjon. Nem tesz úgy, mintha segíteni akarna, pedig csak befolyásol.

Nem akarja ajándéknak beállítani a színtiszta manipulációt.

Az a partner, aki tényleg segíteni akar, csak elmondja a véleményét, de hagyja, hogy végül a másik maga döntsön. Segíteni akar, támogat, függetlenül a döntéstől. 

Nem számít, milyen köntösbe van bújtatva, a manipuláció és a féltékenység sosem bizonyítja a törődést. Az egészséges kapcsolatokban a párok ölelésekkel és csókkal, csokis meglepetésekkel és hétvégi kiruccanásokkal mutatják meg, hogy törődnek egymással, olyan egészséges módon, hogy partnerük jól érezze magát, nem pedig nyomorultnak, becsapottnak vagy csapdába esettnek.

Miért kellene irányítani?

Ahol van bizalom, ott nincs szükség féltékenykedésre, ellenőrzésre, leskelődésre.

Ott nincs szükség erőszakos segítségnyújtásra.

Az egészséges kapcsolatokban a partnerek kényelmesen érzik magukat. Ezek a kapcsolatok tele vannak szeretettel, mert van rá hely. Az egészséges szerelem kapcsolat-orientált. Nincs kontroll vagy hatalom, nincs birtoklás. Az egészséges szerelem nyitott és rugalmas. 

A manipuláció nem szerelem.

EZ IS ÉRDEKELHET: