A szexuális feszültség három biztos jele

Mi a szexuális feszültség? 

A legtöbb párkapcsolati szakértő ezt a jelenséget szexuális vágyként írja le, ami akkor jön létre két ember között, amikor mindketten vágynak a másikra, ám az intim együttlét nem történhet meg.

Ez a jelenség általában a legjobb barátok, munkatársak vagy volt szerelmesek között fordul elő, akik valamilyen okból úgy döntenek, hogy a szex bonyolíthatja a jelenleg fennálló kapcsolatot. Ilyenkor nem történik semmi, de a vágy folyamatosan a levegőben van.

A szív kihagy egy ütemet, a pillangók a gyomorban megvadulnak, és a szexuális vonzalom szinte kézzel tapintható. A kémia valódi és erős, mégsem történik semmi.

Jelei azonban egyértelműen vannak:

A szemkontaktus mindent elárul
Ha két ember közt a szokásosnál tovább tart a szemkontaktus, az egyértelműen a szexuális feszültség egyik nyilvánvaló jele. Ilyenkor a felek nem érzékelik az időt, nem érzik magukat kényelmetlenül sem. Olyan, mintha mindenki mást kizárnának, csak ők ketten léteznek és a vágy.

A non stop flört is biztos jel
Folyamatos kacér megjegyzések, állandó utalgatások repkednek a két ember között. Ilyenkor valahogy mindennek, még a legártatlanabb dolognak is erotikus töltete lesz, minden szó pikáns ízt kap. Aki csak kívülről hallgatja vagy mosolyog mindentudóan, vagy feszeng, ám a két beszélgető ezt észre sem veszi, mert csakis elfojtott vágyukkal vannak elfoglalva.

Árulkodóak az elhúzódó, véletlen érintések
Ha két embernek nincs semmi más vágya, mint a másikkal együtt lenni, de ez lehetetlen, a vágy enyhítésére folyamatosan megérintik egymást. Ezek az érintések látszólag semlegesek, mégis furcsán sokáig tartanak. Az elhúzódó, véletlen érintések is biztos jelei annak, ha két ember közt tombol a szexuális feszültség.

A szenvedélyt nehéz uralni, legtöbbször valamilyen formában utat tör magának. Egyre azonban érdemes odafigyelni: a vágynak kölcsönösnek kell lennie. Mindkét félnek akarni kell a beteljesülést. Másképpen nem lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.