Pár dolog, amit a Szex és New York-nak köszönhetek

Ki így, ki úgy gondol rá (azaz vagy imádod és a bibliád, vagy utálod, mint a… mint amit nagyon utálsz), egy viszont tuti: a Szex és New York népszerűsége bőven kitart több mint 20 éve, és máig műsorlistán láthatjuk valamelyik csatornán.

Felröppent a hír, hogy az HBO saját gyártású sorozatának újraélesztését tervezi, „Just like that…” címmel, várhatóan tíz, egyenként félórás rész erejéig. A lányok 17 év elteltével már nem is annyira lányok, mint inkább felnőtt nők. Sőt mondhatjuk, hogy mindegyiküknél a „B oldal forog” (nyugi, nem az irigység beszél belőlem, nálam is az pörög).

Joggal merül fel hát a kérdés, hogy vajon mi a flancos-francot tudnak még mutatni 6 évad és 2 film után?


via GIPHY


Ez egy remek kérdés – gondoltam magamban. Aztán megrántottam a vállam, és azt mondtam: halvány lila dunsztom nincs, de elhelyezkedek egy tál pattogatott kukoricával, aztán valami csak lesz. Jöjjön, ami még nem volt!

Addig is számba vettem, mit köszönhetek Carrie-nek, Mirandának, Charlotte-nak és Samanthának, akit nem véletlenül említek utoljára (nem, nem a jelentéktelensége miatt). Mondom is.

A legtutibb magassarkúk – helyettem hordva

Most kezdhetném azzal, hogy „amikor én még kislány voltam…” – és tényleg. Hagyjuk is, hogy hány éves leszek idén (kb. ez a bűvös hetedik év, amikor 29-nek vallom magam), de amikor a sorozat berobbant, akkor még kiscsirke voltam. Imádtam SJP ruháit (a vállalhatóakat persze) és a cipőket. Konkrétan az ő cipőin éltem ki magam, így megmaradt az én pénzem is. Mivel a büdzsém nem annyira tette lehetővé a királykék Manolo Blahnik-ot, így nekem maradt a pláza alagsorából a kínai tűsarkú, viszont abból három színben ötezerért.


via GIPHY


Mindenképp megérte, hogy egyszer felvonuljak benne – iszonyú fájdalmak között – az utcán, egy Carrie-éhez hasonló fodros, „újságnyomatos”nyári ruhában.

A kozmó

Mibe fogadjunk, hogy Ti is frankón pavlovi reflexből cselekedtek egyes sorozatok/filmek nézése közben?! Például, a Tom és Jerry-t sosem tudtam sajt nélkül nézni. Na, a Szex és New York pedig Cosmo koktél nélkül nem létezhet.


via GIPHY


Úgy mondom ezt, hogy ezt a nem kicsit feminin löttyöt konkrétan a sorozat miatt szerettem meg. Nem annyira illett a Mai thai ízlésemhez, de a lányok kedvéért erőltettem kicsit, így ma már egészen könnyen mondok rá igent.

Klisék és kivételek

Fentebb már említettem a két végletet a sorozat kapcsán. Nos, én azon csoportot erősítem, aki imádja a négyesfogat kalandjait. Nem bibliaként „forgatom”, de bármennyiszer újra tudom (és akarom is) nézni, mindeközben rettentő jól szórakozom.

Nem minden szerelmi történetből lesz nagyregény. De néha egy novella is lehet éppoly izgalmas. /Szex és New York I./

A Szex és New York tele van klisékkel, ugyanakkor ha belegondolunk, ezek a klisék minket is körülvesznek a való életünkben. Hányszor-de hányszor ismerek rá helyzetekre, embertípusokra! Azt meg, hogy valami tele van klisékkel, rásütni egy szériára… hát, az bizony csak azt bizonyítja, hogy az életünk egy film. Rajtunk IS múlik, mennyire tartalmas és szórakoztató.

A nagy Ő

Nem, nem a szereplők kapcsolatai alapján alakult ki bennem a saját ideális férfi-képem. Viszont, igen terjedelmes oktatóanyagot kaptam abból, miképpen kell csiszolnunk a saját elképzeléseinket az idő múlásával. Mik a fontos szempontok, illetve hogyan tudunk a saját élethelyzeteinkkel azonosulni. Azt mindenesetre semmiképp nem vártam egy amerikai produkciótól, hogy a végén kirakja elénk: nincsen tökéletes pár.

Olyan pár van, aki megfelel a mi értékrendünknek. A miénknek, és nem másénak.

Egy kapcsolat lényege nem mindig a boldogság. /Szex és New York I./

Ráadásul nem örökké, hanem mérhető ideig. Ami nyilván lehet a mi élethosszig tartó ajándékunk. Az is egy mérhető idő, igaz-e?!

Örökzöld mondások, hangos kacajok

Kevés olyan sorozatot láttam, ami minden újranézéskor meg tud nevettetni, és szívesen idézek belőle. A Szex és New York számomra ilyen. Nem mondom, hogy minden részből papírra vetnék egy-egy idézetet, de MAJDNEM minden részből.

Én mindenképp adok egy esélyt az újrázásnak, már csak azért is, mert mindannyian öregszünk, nem ragadhatunk a múltban (csak én, a 29 évemmel). Ki tudja, talán nyújthatnak ezek az „öreglányok” valamit, amit még nem tudunk. Állok elébe!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.