Légy merész, válassz színes kabátot!

Itt a tavasz, bár fizikálisan még nem igazán észleljük, de itt van. Előkerülnek a színek, felszabadulunk, ahogy nyílik a természet úgy egyre inkább nyúlunk színesebb ruhák vagy kiegészítők után. Kabátból viszont általában mégis megmaradunk a hagyományos, jól bevált sötét színeknél.

Sok ügyfelem azzal indokolja, hogy a fekete mindenhez passzol vagy éppen azért választja mert slankít. Sokak számára félelmetes egy színes szövetkabát. A világos azért nem jöhet szóba, mert könnyen piszkolódik, az élénk szín feltűnő, nem tudja mivel fogja majd párosítani.

Éppen ezért ebben a cikkben megmutatom, hogy egy világos, pasztel szövetkabát mennyire jól kombinálható, a színe ellenére.

A halvány lila az idei év top színtrendje, most bármerre megyünk biztosan visszakacsint ránk. Ott van minden ruhaüzletben, kiegészítők tömkelegét találjuk ebben a gyönyörű lila árnyalatban. Én gyerekkorom óta szeretem a lilát. Leginkább a pasztel árnyalatokat kedvelem, így nagyon örültem, hogy ennyire trendi és könnyen elérhető lett. 

Nagyon megosztó szín, ügyfeleim nagyrésze óckodik tőle, amint kimondom a lila szót. Pedig, ha megnézzük a szín szimbolikus jelentését csupa jót olvashatunk róla. Például a mértékletesség színe, egyensúlyt teremt, intelligenciát és tudást jelképez.

Ez a jelenleg is trendi pasztell árnyalat leginkább a nyár típusok kedvence lesz, hiszem ezek a fagyi színek nekik állnak a legjobban. Viszont én azt vallom, hogy nincs szín, amit ne viselhetnénk évszaktípus ide vagy oda. Csupán az arányokra, az árnyalatra és a harmóniára kell törekedjünk.

Nyár típusként imádom a fagyi, cukorka színeket. Első szettemhez egy pasztell sárga táskával és nadrággal kombináltam, fehér felsővel, ami kicsit deríti az arcom. A kabáthoz árnyalatban tökéletesen passzoló cipővel és természetesen ügyelve a részletekre a telefontokot is lecseréltem erre a csodás árnylatra. A lila és a sárga komplementer színek, a Johannes Itten féle színkörben egymással szemben helyezkednek el. Ebből adódóan biztosan jól kombinálhatóak egymással. Csupa tavaszi szín, feltűnő de mégsem harsány.  

Fotó: Köteles Márta
Fotó: Köteles Márta

Második szettnél, szintén maradt a kabát viszont egy fekete bakanccsal, harisnyával és egy krémszínű bőr ruhával párosítottam. A bőrhatás a másik dolog, amitől sokan félnek, maguktól nem választanának egy bőr rucit, viszont ebben a színben abszolút letisztult, nem hivalkodó. Különleges, átlapolt szabásának köszönhetően ápol és eltakar, jó választás lehet alma testalkatnak is ugyan úgy, mint az egyenes testalkatnak. 

Fotó: Köteles Márta
Fotó: Köteles Márta

Harmadik szettemhez egy fehér garbó ruhát választottam, a lila kabátomhoz. Ezúttal elhagytam a sötét harisnyát és zöld bokacsizmát húztam. Nagyon kedvelem ezeket a zokni fazonú csizmákat, színben pedig harmonizál a táskával. A zöld-lila kombináció szintén kiválóan működik. Ezt hangsúlyoztam a kabátra tett smaragdzöldes pillangó brossal. Ne féljünk ilyen kiegészítőket használni. Nagyon feltudja dobni az egyszerű szetteket is. 

Fotó: Köteles Márta
Fotó: Köteles Márta
Fotó: Köteles Márta

Utolsó outfitnél pedig egy színben megegyező ruhát húztam a kabát alá és fekete mintás harisnyával csempésztem egy kis extrát a megjelenésembe. Fonott hajpántot tettem a hajamba, ami most ismét reneszánszát éli és egy kör alakú ezüst metál táskával bolondítottam meg a szettem.

Fotó: Köteles Márta
Fotó: Köteles Márta

Remélem kicsit megszerettetem veled ezt az árnyalatát a lilának, ha van kedved kísérletezz vele te is! Neked melyik szett tetszett a legjobban?

Busi Adriána

A cikk szerzőjéről:
Mióta az eszét tudja, az volt a válasza a kérdésre: ,,Mi leszel, ha nagy leszel? – Divattervező és sminkes!” Az álom részben valóra vált. Stílus-divattervező – smink-maszkmester szakon végzett. Egy luxusmárka szépségtanácsadója és sminkese, de stylistként is dolgozik. Divatháza még várat magára, de ami késik, nem múlik! Életvidám, mosolygós, könnyedén barátkozó lány, aki imádja a macskákat és a cipőket. Tart is belőlük otthon jó néhányat – mármint cipőből, macskából csak egyet. Saját facebook oldalt vezet szépségápolásról és divatról. Elhivatott nőként szeretné tanácsaival színesebbé tenni a nők szépségápolási rutinját. Ha szín-évszaktípus tanácsadást szertnél, keresd bátran.

Adriána elérhetőségei: busiadriana08@gmail.com
Facebook: Makeupbybusiadriana
Instagram: https://www.instagram.com/makeupbybusiadriana/

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.