Minden negyedik

A statisztikák szerint minden negyedik nő vetél el életében legalább egyszer. Én háromszor vetéltem el. Én is minden negyedik vagyok. Háromszorosan is.

Minden negyedik nő vagyok, aki nézegette a két csíkot a mosdóban, és azonnal szerette a kis lényt, aki odabent rejtőzött.

Minden negyedik nő vagyok, aki nagy izgalommal árulta el a párjának, hogy bővül a család.

Minden negyedik nő vagyok, aki máris babaneveket pörgetett a fejében.

Minden negyedik nő vagyok, aki elmondta a szüleinek, hogy újabb unoka érkezik.

Minden negyedik nő vagyok, akinek az orvosa gondterhelten bámulta a szürke monitort.

Minden negyedik nő vagyok, aki úgy érezte, hogy ez vele nem történhet meg….

Minden negyedik nő vagyok, aki zokogva hívta a párját, hogy nincsen szívhang, és figyelte a szomorúságát, tudva, hogy ő is babát és álmokat veszített.

Minden negyedik nő vagyok, aki zavartan nézi a kórházi plafont, várva, hogy kivegyenek belőle valamit, ami a kisbabája volt egy egészen rövid ideig.

Minden negyedik nő vagyok, aki a szürke semmiben lebegett gondolatok nélkül, majd azon kezdett gondolkodni, hogy szülhet-e valaha még egyszer.. hogy érzelmileg és fizikailag képes-e rá.

Minden negyedik vagyok…

Nőként valószínű, hogy vagy mi magunk, vagy valaki hozzánk közel álló elveszíti a babáját. Mielőtt én magam elvetéltem, hozzám közel állókat is ért veszteség.

Nehéz volt a szeretteim felé kifejezni az együttérzésem. Csak általános strófákat szajkóztam, mert bármit mondtam, kevésnek tűnt. Aztán magam is negyedik lettem. És rájöttem, hogy a szeretteimtől az a kis biztatás, az a látszólag semmiség is hatalmas segítség, hogy átvészeljem… A tőlük kapott általánosságok, suta símogatások, ölelések, bíztatások is segítettek abban, hogy túléljem a veszteség érzését, és tovább tudjak menni. És megpróbáljam újra. És újra. És újra.

Az én esetemben a negyedik nekifutás volt sikeres. Lehet, hogy többet nem bírtam volna ki. Lehet, hogy megpróbáltam volna ötödször, hatodszor, tizedszer is. Nem tudom. Csak azt tudom, hogy a szeretteim támogatása kellett hozzá, hogy legyen erőm, legyen bátorságom.

Te se add fel!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.