Ezért nem tudsz túllépni az exeden

Egy kapcsolatból kilépni mindig fájdalmas, s még nehezebb akkor, ha nem is te kezdeményezted a szakítást, hanem a párod. Amikor nem te döntesz, a szakítás még rosszabb. Nagyon nehéz a kapcsolatot fejben elengedni.

Például, mert:

Magányosnak érzed magad
Igen, az egyik fő oka annak, hogy ha nem tudod elengedni korábbi kapcsolatodat az az, hogy éppen most magányos vagy. Nincs senki más, ezért ragaszkodsz fejben a régihez. Ne tedd!
Tipp: Foglalkozz jelenlegi magaddal, ne a múlttal. Vágj bele új dolgokba, kényeztesd magad, tölts több időt a barátaiddal, és elmúlik a magányérzet.

Folyton látod a közösségi médiában
A szakítás után valószínűleg továbbra is kapcsolatban álltok egymással a közösségi médiában, így óhatatlanul látod, mi történik vele. Nem túl jó dolog.
Tipp: Idővel lehet, hogy barátok lesztek, de friss szakítás után jobb, ha nem tudsz róla. Tiltsd vagy töröld, de ne legyen része a mindennapjaidnak. A tudatlanság ebben az esetben boldogság.

Csak a jóra emlékszel
Friss szakítás után, főleg, ha nem te kezdeményezted azt, és még szerelmes vagy, valószínűleg csak a jó dolgokra emlékszel. Ez önsanyargatás.
Tipp: Nem segít továbblépni a boldog idők utáni sóvárgás. Jobban jársz, ha most, az exed nélkül teremtesz boldog pillanatokat magadnak.

Hidd el, egyedül is lehet szép dolgokat átélni.

Félsz az egyedülléttől
Sokan félnek attól, hogy egyedül maradnak. Mivel az ember alapvetően társas lény, ez nem is csoda. Ám ez a félelem nem lehet ok arra, hogy egy olyan ember után sóvárogj, aki már nem akar téged, vagy akivel tulajdonképpen nem is volt jó. Tévhit, hogy még egy rossz kapcsolatban is jobb, mint egyedül.
Tipp: Ne félj! Értékes ember vagy önmagadban is! Járj többet társaságba, fedezd fel, mennyi mindent megtehetsz egyedül is.

Nem kaptál magyarázatot
Sokan amiatt nem tudnak egykönnyen túllépni az exükön, mert nem kapnak semmiféle magyarázatot. Nem történik lezárás, csak vége lesz a kapcsolatnak. Emiatt aztán értetlenek, újra és újra átgondolnak mindent, mert magyarázatot keresnek. A tehetetlenség érzését legyőzni nem könnyű.
Tipp: Próbáld elengedni, még akkor is, ha nehéz. Ne keresd magadban a hibát, ne akarj megváltozni. Ő bántott, többszörösen is, hiszen szó nélkül, magyarázat nélkül hagyott el. Ne kínozd magad!

Bánod a potenciált, ami ebben a kapcsolatban volt
Olyan sok lehetőség volt/lehetett volna ebben a párosban. Annyi mindent terveztél, és most mind füstbe ment. Már láttad magad előtt a házat, gyerekeket?
Tipp: Ne aggódj! Majd jön valaki, akivel tényleg meg is valósulnak az álmaid. Ezeket pedig most kár tovább pörgetni, szálljanak csak el…

EZ IS ÉRDEKELHET:



Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.