Elakadt a kapcsolatod? Ha ezt a 6 jelet tapasztalod, a párod fél elköteleződni

Kezdetben minden remekül működik, de a kapcsolat egy ponton elakad? Hirtelen azt veszed észre, hogy egy helyben topogtok? Esetleg a párod elmesélte, hogy az előző kapcsolatai nem voltak hosszú életűek?

Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, lehetséges, hogy olyan partnerrel vagy együtt, akinek elköteleződési problémái vannak.

Sok férfi esetében előfordul, hogy nem képesek vagy nem akarnak elköteleződni hosszú távon egy nő mellett, ennek pedig számos oka és jele is lehet. Mi most a jeleket vettük sorra. Ha ezeket tapasztalod, könnyen lehet, hogy téged is egy olyan fiúval hozott össze a sors, aki nem képes mély és tartós kapcsolatra.

De mik is ezek a jelek:

1. Korábbi kapcsolatai rövid ideig tartottak
Bár koránál fogva már lehetett volna, mégsem volt a párodnak soha komoly kapcsolata? Számtalan randin túl van, de nincs a háta mögött hosszú együttlét? Azt állítja, sosem voltak benne senki iránt mély érzelmek? Tulajdonképpen az utóbbi lehetséges, de a tünetek utalhatnak arra is, hogy a párod úgy érzi, nem éri meg számára sok munkát fektetni egy kapcsolatba. Ennek lehet oka az, hogy a lelke mélyén fél a visszautasítástól, így inkább nem is engedi meg magának, hogy komolyabban belebonyolódjon egy kapcsolatba, mert így nem szerez sérülést.

2. Soha nem tervez hosszú távra
Élj a mának, szól a mondás, és ezzel igazából nincs baj. Ám ez nem jelenti azt, hogy a partnerrel nem lehet közösen tervezni. Na, nem a nyugdíjig, de pár héttel, hónappal előre mindenképp. Ha megkérdezed a párod, akar-e veled moziba menni a következő héten, és ő azt mondja, az még messze van, és „Ki tudja, mi történhet addig”, ebben az esetben vigyázz! Az elköteleződéssel küzdő emberek csak néhány nappal előre terveznek, soha nem néznek messzebb.

3. Szexuálisan túl aktív
Mindannyian emberek vagyunk, igaz? Mindannyiunknak szüksége van az intimitásra, és a szex az egyik módja annak, hogy meghitt kapcsolatba kerüljünk valakivel. De egy olyan férfi számára, akinek elköteleződési problémái, félelmei vannak, a szex csak fizikai öröm, amit bárkivel és bármikor megtehet. Tehát, ha a kapcsolatotok szinte csak szexből áll, és túl sok szó esik a hódításokról, jobb, ha elgondolkodsz.

4. Soha nem beszél arról, mit érez
Ha megkéred, beszéljen az érzéseiről, beszéljen arról, szerinte merre halad a kapcsolatotok, és ő csak annyit mond, minden rendben van, és kikerüli a választ, az szintén utalhat arra, hogy a párod nem akar tartós kapcsolatot. Ennek lehet az oka egy régi rossz emlék is, de az is, hogy fél megbízni benned. Mindegy mi az, a lényegen nem változtat: a párod távolságot tart.

5. Soha nem mondja ,,szeretlek”
Vannak, akik nehezen fejezik ki az érzelmeiket, és a szeretetüket ezer tettel mutatják ki inkább, nem egy szóval. Az elköteleződéstől tartó férfiak sem beszélnek érzelmekről, ami nem csoda, hiszen éppen azoktól tartanak. A különbséget azonban biztosan észreveszed majd, mert az a férfi, aki nem akar komoly kapcsolatot, nem csak nem mondja, de nem is mutatja szerelmét.

6. Nem akarja, hogy találkozz a barátaival, a családjával
Ha közel kerülsz valakihez, aki valóban érdekel, és akit te is tényleg érdekelsz, akkor előbb-utóbb szeretnétek megismerni egymás szeretteit, a szülőket, barátokat. Egy olyan férfi azonban, aki retteg az elköteleződéstől, valószínüleg meg fog rémülni attól, hogy megismerkedj a hozzá közel állókkal (akikből valószínűleg nincs is sok). Így komolyan kezdj el gondolkodni, akar-e tőled az a fiú igazán valamit, aki minden alkalom alól kibújik, mikor bemutatásra kerülne a sor.

A párkapcsolatok természetes állomása az elköteleződés, hiszen mindannyian vágyunk a biztonságra, kiszámíthatóságra. Ez tulajdonképpen egy tudatos döntés. Maradsz, bízol és fejest ugrasz, vagy elmenekülsz? Vannak, akik képtelenek bízni. Hogy mi az oka? Mindenkinél más. Azonban jó, ha ez minél hamarabb kiderül, mert amíg fennáll az állapot, a kapcsolat nem tud fejlődni, és az egyik félnek sem jó.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.