Luxusfürdőszoba otthon? Naná!

Gondoltál már arra, micsoda felüdülést jelent egy kimerítő nap után elmerülni egy kád forró vízben vagy belépni a zuhany alá és felfrissülni? Nem is kell hozzá gyertyafény, se illatgyertyák, néha elég egy kis magány és csend is.

Ennek ellenére nem rossz dolog saját stílusunkra alakítani a fürdőszobát, hiszen így még nagyobb lehet az élmény, még teljesebb a feltöltődés.

Hoztunk néhány ötletet, amikkel igazán nagyszerű, relaxálásra kiválóan alkalmas fürdőszobánk lehet.

Padlófűtés
A fürdőszoba az a helység, aminek igazán melegnek kell lennie. Nincs is annál rosszabb, mint kilépve a kádból dideregni. Fűtött padlóra kilépve azonnal megkapjuk a meleget, amire szükségünk van, és tovább is érezzük azt. Sok modern fürdőszobában van padlófűtés, ami igazán ideális főleg nagyobb helységek esetében, hiszen azok egyébként is nehezebben melegszenek fel.

Kilépő nélküli zuhanykabin
A kilépő nélküli zuhanykabin nem csak kényelmes, de a fürdőszobát is letisztultabbá teszi, így tökéletes minden modern ízléssel rendelkező számára, de ideális az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak is, hiszen könnyebb belőlük kilépni.

Világítás
A világítótestek megválasztása is sarkalatos része a fürdőszoba hangulatának, és természetesen az sem mindegy, mennyire látunk jól itt, a szépítkezésre is használt helységben. Nagyon is fontos, milyen fénynél sminkelünk vagy borotválkozunk. Lehet a világítás rejtett, vagy kifinomult, függesztett kristályszerelvény, esetleg minimalista rúd alakú mennyezeti lámpa. Süllyeszthetjük falba a világítást, vagy kerülhet egy csodás, nagy tükör köré. A variációk száma a lámpatestek tekintetében is megszámlálhatatlan.

Fényes csempék
Használjunk a modern fürdőszobádban extra fényes csempét a mosdó felett vagy a fürdőkád körül, ezek színt hozhatnak a minimalista színvilágba, ugyanakkor egy jó világítással kombinálva a fényes csempék csilloghatnak, ragyoghatnak a luxus érzetét keltve.

Fürdőszobai kiegészítők
A fürdőszoba stílusát nagy mértékben befolyásolják a fürdőszobai kiegészítők. Az ügyesen elhelyezett elemek luxus megjelenést is képesek kölcsönözni egy fürdőszobának. Lényeges, hogy ezek – a törölköző tartók, zuhanyfüggönyök, kilépők, szappantartók, pohártartók, csapok és szerelvények – mind egy stílusú, színben és formában harmonizáló darabok legyenek. A választott színvilág nagy mértékben meg tudja változtatni a fürdőszoba hangulatát, és az egységes formavilág is csodákat képes tenni akár egy egészen kicsi helységben is.




Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.