A teltkarcsú alak csodája – íme 6 előnye annak, ha gömbölyded vagy

Mai világunkban a tökéletes test a mérce, az, amit mindenki a magáénak szeretne tudni. Éppen ezért nehéz szeretnie a saját testét anak, akinek az alakja messze van a tökéletesnek mondottól.

Minden korosztályban azt súlykolja a média a nőkbe, hogy olyanok legyenek, mint a hollywood-i ideál, és közben elfelejtődik, hogy a női test éppen az egyedisége miatt gyönyörű. 

Nagyon sok minden van a teltkarcsú alakban is, amit nagyon lehet szeretni, ami szexi, ami érzéki, ami gyönyörű.

1. A férfiak imádják a dús idomokat

Így van – a férfiak számára a szélesebb csípő és érzéki keblek kimondottan vonzóak. Egyes tanulmányok szerint, amikor a férfiak a teltkarcsú nőre néznek, akkor agyuknak az a része indul be, amely a pozitív jutalommal foglalkozik. Ez is közrejátszhat abban, hogy a gömbölyded formák sok esetben igencsak izgatják a férfiakat.

2. A teltkarcsú hölgyeken sok ruha mutat kimondottan előnyösen

Ha csodás idomaid vannak, ne félj megmutatni. A teltkarcsú nőkre jellemző az a fajta áramló, nőies alak, ami mindig csodálatosan néz ki a formát követő ruhákban. Válassz egy ceruzaszoknyát, vagy egy olyan ruhát, ami követi az alakod vonalát. Tedd le a voksod egy stílusos farmer mellett, és viseld magabiztosan. Hidd el, gömbölyű csípőd vonala nagy tetszést arat majd az erősebbik nemnél.

3. A teltkarcsú nők erősebbek és okosabbak

Azok a nők, akik hagyják, hogy testük természetes formájú legyen, mindig egészségesebbek lesznek, mint azok, akik életüket a média csontvázideáljának üldözésével töltik. A fitt, teltkarcsú nők sok szempontból erősebbek, mint sovány társaik. A teltkarcsú nők okosabbak is lehetnek – a Journal of Evolution and Human Behavior egy tanulmánya szerint a telt nők magasabb IQ-val rendelkeznek.

4. A teltkarcsú nők fiatalabbnak látszanak

Egy kis testzsír megőrzi a bőr fiatalságát, ami fiatalabbnak és ránctalanabbnak látszik. Ez az egészséges, rózsás arc az, amit az agyunkban a húszas éveinkkel társítunk, és ami tulajdonképpen annak köszönhető, hogy a bőr alatti zsírlerakódások telt és sima megjelenést nyújtanak a bőrünknek. A teltkarcsú nők tehát lágyabbak, simábbak és nőiesebbek, pusztán extra testzsírjuk miatt. Persze nem akadályozzák meg az óra ketyegését, de mindenképpen fiatalabbnak tűnnek, mint vékony társaik!

5. Nem csak a férfiaknak tetszik a teltkarcsú

Gondoltál már arra, hogy valaki más megküzd azért, hogy olyan alakja legyen, mint neked? Sok nő keményen dolgozik azért, hogy Beyonce-jellegű bájai legyenek. Sok nő szerint is érzéki ugyanis a teltkarcsú, emiatt szeretnének ilyen alakot birtokolni.

6. A teltkarcsú nem egyenlő a kövérrel

Olyan szégyen, hogy a „kövér” és a „sovány” szavak a két szó, amit a testtel kapcsolatban használunk. Pedig az emberi alak soha nem ilyen fekete-fehér. Karl Lagerfeld divattervező szavaival élve, a hajlatok nem annak a következménye, hogy „chipset eszel a kanapén”, hanem a genetikád része. Az, hogy a tested nem egyenes vonal, még nem jelenti azt, hogy túlsúlyos lennél. 

Tehát soha ne címkézd magad „kövérnek”, mert a kövér és a teltkarcsú teljesen más testet takar.. 

Szóval… csak simán szeresd a tested, a hajlataid!

Talán nem mondtunk semmit, amit még nem tudtál. De néha nem árt ismételni, mert a média nyomása olykor elfelejteti velünk azt, hogy mindannyian a magunk egyediségében vagyunk szépek! Hajlatokkal, idomokkal…. csak szeresd te is önmagad!

Hiszen csodás vagy!

EZ IS ÉRDEKELHET: UGYE TUDOD, HOGY TE IS SZÉP VAGY?

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.